25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Οι «κεραυνοί» του Χάρντεν (vids)

Το τέλος του αγώνα μεταξύ Σέλτικς και Ρόκετς αποτελεί τις τελευταίες ώρες το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης στο ΝΒΑ, με τον Τζέιμς Χάρντεν να μην κρύβει τα νεύρα του, ως ο «μοιραίος» της αναμέτρησης με τα δύο επιθετικά φάουλ στον Μάρκους Σμαρτ.

Είσαι ο Τζέιμς Χάρντεν και γνωρίζεις πως, έχοντας αντίπαλο τον Μάρκους Σμαρτ, εκείνος θα κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει το μέγιστο δυνατό όφελος από εσένα. Ο ηγέτης των Χιούστον Ρόκετς, όμως, δεν πρόσεξε και έπεσε στην εξαιρετικά στημένη «παγίδα» του γκαρντ των Μπόστον Σέλτικς, με αποτέλεσμα αρχικά να υποπέσει σε επιθετικό φάουλ στην προσπάθεια να πάρει την μπάλα με επαναφορά και το σκορ στο 97-98 υπέρ της ομάδας του στο «TD Garden», ενώ στη συνέχεια, με τον Αλ Χόρφορντ να έχει βάλει σε θέση οδηγού τους «Κέλτες», έκανε και δεύτερο φάουλ στον Σμαρτ από τα νεύρα του και με τον τελευταίο να του έχει χαλάσει το μυαλό.

Με αυτό τον τρόπο, ο «Μούσιας» έγινε μοιραίος για την ομάδα του και φρόντισε να «κατακεραυνώσει», τόσο τους διαιτητές της αναμέτρησης όσο και το ίδιο το ΝΒΑ, καθώς σε ματς που μεταδόθηκε σε εθνική εμβέλεια, μόλις δύο ήταν οι «άρχοντες» του ματς, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει και τρίτος. «Η πρώτη ερώτηση είναι πώς γίνεται να έχεις σε τέτοιο παιχνίδι μόνο δύο διαιτητές. Πολλές επαφές και πολλά κρατήματα υπήρξαν, άρα εγώ πώς θα μπορούσα να ελευθερωθώ σε εκείνη την φάση; Πρέπει να αναρωτηθείτε, από τη στιγμή που είχα δύο χέρια πάνω στο σώμα μου».

Και ο Χάρντεν δε σταμάτησε εκεί, προσθέτοντας πως «αυτό είναι κάτι που αλλάζει τη δυναμική του παιχνιδιού. Εμείς δεν εκτελέσαμε σωστά την ώρα που έπρεπε και μετά είχαμε αιφνιδιασμούς, λάθη και αποφάσεις που δε λήφθηκαν από τους διαιτητές».

Ο Κάιρι Ίρβινγκ, πάντως, είχε την ίδια απορία, καθώς όπως αποκάλυψε, όταν έμαθε πριν από το ματς πως ο τρίτος διαιτητής τραυματίστηκε, ρώτησε τους έτερους δύο «πού είναι ο αναπληρωματικός σας;». Η ατάκα του αυτή σκόρπισε το γέλωτα μεταξύ των δημοσιογράφων που τον ρώτησαν, ενώ αναφορικά με το αγωνιστικό σκέλος, υπογράμμισε ότι «παίζοντας πέντε ματς σε επτά μέρες και σε ένα μήνα γεμάτο με αγώνες με ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου, αυτός με τους Ρόκετς ήταν ένα πολύ μεγάλο τεστ. Η νίκη αυτή, είναι ίσως η αρχή για κάτι πολύ καλό».

Την πιο ξεκάθαρη, όσο και σκληρή τοποθέτηση όπως συνηθίζει, στο θέμα αυτό, είχε ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ. Ο «θρύλος» των παρκέ του ΝΒΑ και σημερινός σχολιαστής, στην εκπομπή όπου αναλύει την εκάστοτε αγωνιστική ημέρα μαζί με τον Σακίλ Ο' Νίλ και τον Κένι Σμιθ, συμφώνησε με τους υπόλοιπους πως αμφότερα τα φάουλ που δόθηκαν εναντίον του Χάρντεν, αποτελούν σωστές αποφάσεις, ενώ στο επιχείρημα του «άσσου» των Ρόκετς περί δύο διαιτητών, ανέφερε ότι «και όταν κέρδιζε με 26 πόντους, πάλι δύο ήταν οι διαιτητές. Μήπως θεωρείτε πως υπάρχει περίπτωση να πήγε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια τους να διαμαρτυρηθεί; Εγώ δεν το νομίζω».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ