25.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Οι ΗΠΑ το στέμμα! (pics, vids)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν το φαβορί και φρόντισαν να δικαιώσουν τον τίτλο. Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στην Τενερίφη δεν άφησαν και πολλά περιθώρια αντίδρασης στην Αυστραλία, φτάνοντας ως το τελικό 73-56 και τον τίτλο! Είναι το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο για τις ΗΠΑ και το δέκατο συνολικά, που εξασφάλισαν έτσι και τη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020!

Οι ΗΠΑ πήραν μικρές διαφορές στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας όμως καταφέρει να περιορίσουν το νούμερο ένα όπλο τον αντιπάλων τους, την Λιζ Κάμπατζ. Η ύψους 2.30 σέντερ είχε μόλις δύο πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και πέντε στο πρώτο ημίχρονο και ήταν κάτι δεν άφησε ανεπηρέαστη την ομάδα της. Πάνω σε αυτήν είχε εστιάσει η άμυνα των ΗΠΑ και το αποτέλεσμα δικαίωσε το τεχνικό τους επιτελείο.


Στον αντίποδα η Ντον Στάλεϊ βρήκε λύσεις από διαφορετικές παίκτριες. Δίπλα στη «νέα» Μπριάνα Στιούαρτ, προστέθηκε η έμπειρη Νταϊάνα Ταουράσι, η Μπρίτνι Γκράινερ έκανε ένα βήμα μπροστά και πάλι, η Σου Μπερτντ «μοίραζε» το παιχνίδι και όλες έδειχναν να έχουν το ρόλο τους.

Όλα αυτά βοήθησαν στο επιμέρους 26-11 του τρίτου δεκαλέπτου, που ουσιαστικά έβαλε τέλος στην υπόθεση τίτλος. To τελικό 73-56 ήρθε απλά να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά την υπεροχή των ΗΠΑ στο γυναικείο μπάσκετ!

Η Αλάνα Σμιθ με 10 πόντους ήταν η μοναδική διψήφια για την Αυστραλία που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Η Λιζ Κάμπατζ σημείωσε 7 πόντους με 2/10 εντός πεδιάς και μάζεψε 14 ριμπάουντ, ενώ είχε και 5 τάπες. Ήταν το μοναδικό της παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο που δεν σημείωσε τουλάχιστον 20 πόντους.

Η Γκράινερ με 15 πόντους και πολύ καλή άμυνα στην Κάμπατζ, η Ταουράσι με 13 πόντους και 4 ασίστ, η Μπριάνα Στιούαρτ με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ και η Σου Μπερντ με 6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν το καρέ των κορυφαίων των ΗΠΑ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ