15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι Ελληνες «σωματοφύλακες» του Προμηθέα 

Η πρεμιέρα του Προμηθέα στη Basket League ήταν πολύ αργοποηρημένη αφού ήρθε στην 5η αγωνιστική, αλλά ήταν και πετυχημένη. Το 83-80 επί του ΠΑΟΚ ήρθε δύσκολα, αλλά δίκαια αφού οι Πατρινοί παρά τις σημαντικές απουσίες και τις ταλαιπωρίες που έχουν περάσει μέχρι τώρα, έδειξαν άλλη κλάση ομάδα και με περισσότερες λύσεις και πιο καθαρό μυαλό. Εκπληκτικό παιχνίδι από τον Δημήτρη Αγραβάνη, οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Μιχάλης Λούντζης συνέθεσαν την τριπλέτα των Ελλήνων... σωματοφυλάκων, ενώ ο Ιαν Μίλερ σε μια συνολικά κακή μέρα, «μίλησε» στο κρίσιμο φινάλε.

Ο Προμηθέας είχε εκτός τον Χάρη Γιαννόπουλο ο οποίος υποφέρει από πελματιαία και θα χάσει και την Εθνική και τον Νίκολα Ραντίσεβιτς, ο οποίος επίσης είναι τραυματίας, αλλά είχε για πρώτη φορά στη σύνθεσή του τον Ντιάντε Γκάρετ, μια από τις σημαντικές μεταγραφές του καλοκαιριού που όμως τραυματίστηκε στην προετοιμασία και δεν είχε παίξει ακόμα.

Οι Πατρινοί έκαναν καλή εκκίνηση στον αγώνα και προηγήθηκαν με 8-1, ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις με μαζεμένα τρίποντα και με 4/4 ομαδικά και πρωταγωνιστή τον Τέρνερ προσπέρασε με 17-13. Το δεκάλεπτο έληξε με 26-23 για τον Προμηθέα που είχε ήδη τον Αγραβάνη στους 12 πόντους. Το επιθετικό κρεσέντο του Τσαλμπούρη στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου έφερε τον ΠΑΟΚ στο 28-32 στο 12', όμως, κάπου εκεί ο Προμηθέας δυνάμωσε την άμυνά του, ο Μάντζαρης με τον Λούντζη οργάνωναν και εκτελούσαν άριστα και με σερί 13-2 οι Πατρινοί έφτασαν στο 18' στο 41-34 και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 43-36

Ο Προμηθέας έχασε το μυαλό του στην επίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο και αναλώθηκε σε μακρινά σουτ και πολλά υπό άσχημες πρϋποθέσεις, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο ορθολογικός και στο 27' ισοφάρισε το παιχνίδι σε 51-51. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης το πήρε και πάλι πάνω του και από το 53-54 με προσωπικές ενέργειες έφερε με συνοπτικές διαδικασίες το 62-54 του δεκαλέπτου κρατώντας τον Προμηθέα σε θέση οδηγού.

Ο ΠΑΟΚ ανασυντάχτηκε εκ νέου και για άλλη μια φορά στο 35' βρέθηκε μπροστά στο σκορ, με 66-68 και επί μέρους 4-13 σε αυτή την περίοδο με τον Τσαλμπούρη να έχει αναλάβει και πάλι δράση σε ριμπάουντ και σκορ. Ο υποτονικός Μίλερ πήρε φόρα σε εκείνο το σημείο, ο Αγραβάνης παρέμενε...σεληνιασμένος και ο Προμηθέας μπήκε στο τελευταίο λεπτό προηγούμενος με 76-70 και η διαφορά αυτή αποδείχθηκε ικανή συνθήκη για την τελική επικράτηση.

ΔΙΔΥΜΟΙ... ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ: Ο Δημήτρης Αγραβάνης έκλεισε την απολαυστική του εμφάνιση με double double 24 πόντων και 10 ριμπάουντ και ο Βαγγέλης Μάντζαρης το... άγγιξε με 16 πόντους κα 8 ασίστ, χωρίς φυσικά το ότι δεν το έπιασε να μειώνει στο ελάχιστον την καθοριστική συμβολή του δίδυμου στην επικράτηση του Προμηθέα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο ΠΑΟΚ ήταν άστοχος στα δίποντα με 18/40, ο Προμηθέας πολύ καλύτερος με 17/27 και σε ένα αρκετά κλειστό σε εξέλιξη παιχνίδι αυτό ήταν ένα σημαντικό στοιχεία για την εξέλιξή του.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Περισσότερα σε λίγο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ