19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι δυο «παρατάξεις» και η επανεκκίνηση στην Α2

Δεδομένο είναι ότι η λέξη «παράταξη» παραπέμπει περισσότερο σε πολιτικό σκηνικό, παρά σε ομάδες μπάσκετ, αλλά ίσως δεν αργήσει η ώρα που και στην Α2 Ανδρών θα συμβεί ότι και στην Α1 Γυναικών, με ομάδες να βγάζουν ανακοίνωση υπέρ της επανεκκίνησης και άλλες να ζητούν βοήθεια από την πολιτεία για να το πράξουν.

Μετά την κοινή ανακοίνωση των 9 ομάδων που εμμένουν στα θέλω τους, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις ως το τέλος της σεζόν, είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν δυσκολίες στο πως θα μπορέσει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α2, ποια θα είναι η μορφή του, και εν τέλει αν θα εφαρμοστεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τον υποβιβασμό.

Το επόμενο ερώτημα, είναι γιατί οι 14 ομάδες έγιναν 9 και είναι φανερό πως σε κανένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, δεν μπορεί να υπάρξει ταύτιση απόψεων, παρότι κάποιοι ήθελαν να φανεί ότι υπάρχει σύμπνοια μεταξύ των ομάδων. Ακόμη και οι «9» δεν συμφωνούν μεταξύ τους,  και μάλιστα αρκετές  ομάδες εκ' αυτών έχουν υποβληθεί στα απαραίτητα τεστ και πατούν παρκέ για προπόνηση.

Αναφορικά με τις ομάδες, ο Ολυμπιακός βαδίζει μόνος του, δεν χρειάζεται χρήματα από τον ΠΣΑΚ για τα τεστ, και για να μην κρυβόμαστε σαν οργανισμός δεν ανήκει στην Α2, και ούτε οι υπόλοιποι τον υπολογίζουν στο μέτρημα τους. Πανερυθραϊκός, Ελευθερούπολη και Απόλλωνας Πατρών έχουν ξεκαθαρίσει την θέση τους για άμεση επανεκίννηση, ενώ υπάρχουν και ομάδες ουδέτερες, που κλείνουν προς τις δυο πλευρές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μπάσκετ χρειάζεται την επανεκκίνηση, αλλά χρειάζεται και τους παράγοντες δυνατούς, διότι αυτοί πληρώνουν, πολλές φορές χωρίς προσωπικό όφελος, στο να προχωράει το άθλημα, κα θα πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή ώστε με κάποιο τρόπο να κυλήσει ομαλά η συνέχεια.

Το πως θα γίνει αυτό, θα φανεί από ποια μορφή θα έχει το πρωτάθλημα, τι θα αποφασιστεί, αν θα διαφοροποιηθεί η προκήρυξη, και φυσικά το πως θα βοηθήσει, και αν η πολιτεία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ