26.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι δικαιολογίες του Μακ Κόλουμ και οι… ερωτευμένοι

Ο Σι Τζέι Μακ Κόλουμ ήταν από τους παίκτες που αρνήθηκαν την κλήση στην Εθνική ΗΠΑ, εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, κι εξήγησε γιατί το έκανε.

Στους δύο από τους πολλούς λόγους που έχουν οι Αμερικανοί NBAers να μην παίξουν φέτος στην Κίνα, στο μεγάλο «ραντεβού» του διεθνούς μπάσκετ (31/08-15/09), αναφέρθηκε ο 27χρονος γκαρντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Ο Αμερικανός αποφάσισε να μη φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο κι όπως παραδέχθηκε, μιλώντας στο ESPN: «Άρχισαν να αποχωρούν ένας ένας οι παίκτες, ο Τζέιμς Χάρντεν, ο Άντονι Ντέιβις, εγώ, ο Νταμιάν Λίλαρντ. Εγώ ήμουν από τους πρώτους που αρνήθηκα, γιατί σκεφτόμουν την οικογένειά μου και τους Μπλέιζερς. Νομίζω, όμως, ότι κάποιοι άλλοι σκέφτηκαν "γιατί να πάω και ίσως να είμαι το πρόσωπο μιας ομάδας που ηττήθηκε;"».

Συνεχίζοντας, συμπλήρωσε: «Επίσης, μπορεί να σκέφτηκαν το χρόνο συμμετοχής τους και την κούραση. Εάν πηγαίναμε όλοι, τότε θα παίζαμε 20-25 λεπτά το πολύ. Με τόσους παίκτες εκτός, αυξάνεται ο χρόνος συμμετοχής σου, η κούραση και ο τρόπος που χρησιμοποιείσαι. Αυτό επηρεάζει το καλοκαίρι σου, αλλά και την κούρασή σου μέσα στη σεζόν, όταν είσαι εξαντλημένος το Μάρτιο ή τον Ιανουάριο λίγο πριν από το All Star Game. Αυτά τα έξτρα "μίλια" δεν είναι καλά για παίκτες που έχουν ήδη μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο ΝΒΑ. Δεν θα ήθελα να πάω στην Αυστραλία (σ.σ. για φιλικά) ή στην Κίνα και να επιστρέψω και να προετοιμαστώ για τη σεζόν. Ειδικά από τη στιγμή που έχω την ευκαιρία να προγραμματίσω τον τρόπο που θα προετοιμαστώ, θα προπονηθώ και θα ξεκουραστώ, ώστε να φτάσω στο πικ μου την κατάλληλη στιγμή».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκρεγκ Πόποβιτς, ξεκίνησε τελικά την προετοιμασία της Εθνικής ΗΠΑ με δεκαπέντε παίκτες, που μπορεί να μην είναι «μεγάλα» ονόματα, αλλά δεν στερούνται ταλέντο. Εξάλλου, όπως τόνισε στο Associated Press όσον αφορά στην τελική δωδεκάδα που θα αγωνιστεί στα ασιατικά παρκέ: «Ψάχνουμε για ανταγωνιστικούς τύπους, που μπορούν να αντέξουν στην πειθαρχία που θα χρειαστεί για να γίνει η δουλειά. Να παίξουν ομαδικά και βασικά να... ερωτευθούν ο ένας τον άλλον, να νιώσουν υπεύθυνοι για το συμπαίκτη τους και να βασιστούν πάνω του. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται το μεγαλύτερο σύνολο ταλέντου στον κόσμο για να το επιτύχεις. Το λίγο ταλέντο δεν είναι καλό πράγμα, αλλά εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ