20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οικονομόπουλος-Μουόσα: Οι “χρυσοί” έφηβοι που κέρδισαν τον Μπαρτζώκα (pics+vid)

Η δημοσιοποίηση των αριθμών  που θα έχουν στις φανέλες τους οι παίκτες του Ολυμπιακού τη σεζόν 2021-22, είχε και δύο... βαφτίσια. Σε αυτές υπήρχαν δύο ονόματα παικτών που ξεχώρισαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων και είχαν κομβικό ρόλο ώστε να βαφτεί ο τίτλος "ερυθρόλευκος". Ο λόγος για τον Σωτήρη Οικονομόπουλο με το No9 και τον Ζέιντ Μουόσα με το No6. Ο πρώτος MVP της διοργάνωσης και ο δεύτερος, πρώτος σκόρερ. Αναμφίβολα δύο παίκτες που κέρδισαν τις εντυπώσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσουν και την εμπιστοσύνη του Γιώργου Μπαρτζώκα ώστε να τους κρατήσει στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Η μεγάλη ευκαιρία είναι μπροστά τους και τα αθλητικά τους όνειρα δείχνουν να αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα.

Ας δούμε αναλυτικά το "who is who" των δύο "χρυσών" εφήβων...

Σωτήρης Οικονομόπουλος

 Ο γεννημένος το 2003 (1μ92) γκαρντ του Ολυμπιακού αποτέλεσε τον πολυτιμότερο παίκτη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων και συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια των "ερυθρολεύκων" για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Οικονομόπουλος μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της περιφέρειας (κυρίως στο "1" και στο "2"), με μεγάλο του όπλο το εξαιρετικό σουτ που διαθέτει. Η διεισδυτικότητα και το καλό διάβασμα των φάσεων αποτελούν χαρακτηριστικά που διακρίνουν το παιχνίδι του. 

Η μπασκετική σταδιοδρομία του 18χρονου διεθνή με τις μικρές εθνικές, γκαρντ ξεκίνησε στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, πριν ακόμα γίνει παίκτης του Ολυμπιακού, αρχικά στις ακαδημίες και εν συνεχεία στην πρώτη ομάδα. Ο Οικονομόπουλος την περασμένη σεζόν αποτέλεσε μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού Β που αγωνιζόταν στην Α2.

Έπειτα από το εξαιρετικό τουρνουά που έκανε με την εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού "γεμίζοντας" τη στατιστική του με 10,2 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ, ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Γιώργος Μπαρτζώκας του έδωσε μία θέση στο ρόστερ και παράλληλα την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του σε ένα ασφαλώς μεγαλύτερο επίπεδο.

Ο χρόνος και η ιστορία θα μας δείξουν την πορεία και την εξέλιξη αυτού του παίκτη...  

Ζέιντ Μουόσα

Ο 18χρονος γκαρντ Ζέιντ Μουόσα ήταν και αυτός εκ των πρωταγωνιστών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων. Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης που ξεχώρισε για την έφεσή του στο σκοράρισμα και για τη συνολική παρουσία του στο παρκέ αποτελεί τον έτερο "χρυσό" έφηβο που κέρδισε θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. 

Ο Μουόσα έφυγε σε ηλικία 5 ετών από το Ιράκ ως πρόσφυγας και εν συνεχεία πήγε στη Συρία όπου διέμεινε για δύο χρόνια πριν αναγκαστεί να την εγκαταλείψει λόγω πολέμου. Επόμενος σταθμός ήταν η Κύπρος όπου έκανε και τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ. Όταν ήρθε στην Ελλάδα, ο Πανιώνιος αποτέλεσε τον πρώτο σύλλογο που αγωνίστηκε πριν τον ανακαλύψει ο Ολυμπιακός και τον εντάξει στο δυναμικό του.

Η εξέλιξη του ύψους 1μ99 γκαρντ των "ερυθρόλευκων" ήταν ραγδαία με αποκορύφωμα την ανάδειξη του σε πρωταθλητή και πρώτο σκόρερ του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων.

Πλέον έχοντας κερδίσει μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού έχει την ευκαιρία να κάνει το βήμα παραπάνω και να ανδείξει το ταλέντο του σε υψηλότερο επίπεδο.

 

 

 

https://youtu.be/FK1PrBi1qLQ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ