16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Οδοστρωτήρας Εμπίιντ! (vids)

Ο Τζόελ Εμπίιντ έδωσε στον ρούκι ΝτεΑντρέ Έιτον ένα ακόμα μάθημα για το τι σημαίνει να παίζεις στο ΝΒΑ και απέναντι στους κορυφαίους. Σκόραρε 30 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 42 συνολικά, ισοφάρισε τη φετινή καλύτερη ατομική του επίδοση, μάζεψε και 18 ριμπάουντ και ήταν ένας βασικός λόγος, για τον οποίον οι Σίξερς πέρασαν από το Φίνιξ νικώντας με 132-127. Λεπτομέρεια; Πονούσε στο γόνατο και ήταν να μην παίξει στην αρχή! Πού να ήταν και καλά δηλαδή...

Πάντως οι Σίξερς πήγαν να πάθουν κάζο ολκής, καθώς κινδύνεψαν σοβαρά να χάσουν ένα παιχνίδι, στο οποίο είχαν διαφορά 30 πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου! Στην τελευταία περίοδο οι Σανς πραγματοποίησαν επική αντεπίθεση, μάζεψαν τη διαφορά στους τρεις και χρειάστηκαν δύο βολές του Ρέντικ 4'' πριν από τη λήξη για να "κλειδώσουν" τη νίκη. Ο Ρέντικ τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους και ο Μπεν Σίμονς με 29 για τους Σίξερς, που έπαιξαν χωρίς τους ασθενείς Τζίμι Μπάτλερ και Ουίλσον Τσάντλερ. Ο Έιτον είχε 18 πόντους και 11 ριμπάουντ απέναντι στον Εμπίιντ, ενώ πρώτος σκόρερ των Σανς ήταν ο Ντέβιν Μπούκερ με 37 πόντους.

Στο Μπρούκλιν οι Νετς νίκησαν με 126-121 τους Πέλικανς σκοράροντας 73 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (73-58), για πρώτη φορά τόσους πολλούς σε εντός έδρας παιχνίδι εδώ και 17 χρόνια. Και τους χρειάστηκαν όλους αυτούς τους πόντους, διότι ο Άντονι Ντέιβις ήταν σε δαιμονισμένη κατάσταση και πήγε να κερδίσει μόνος του σκοράροντας 34 πόντους και κάνοντας ατομικό ρεκόρ με 26 ριμπάουντ. Μάζεψαν τη διαφορά οι Πέλικανς με αυτόν, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν την ολική ανατροπή. Ο Ντ' Άντζελο Ράσεκ είχε 22 πόντους και 13 ασίστ για τους Νετς, που πέτυχαν την έβδομη νίκη στους τελευταίους 8 εντός έδρας αγώνες τους.

Στη Σάρλοτ οι Μάβερικς πέτυχαν μια σπάνια εκτός έδρας νίκη επικρατώντας με 122-84 των Χόρνετς. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Ντάλας από τις 28 Νοεμβρίου και μόλις η τρίτη συνολικά σε 19 αγώνες μακριά από το γήπεδό της φέτος. Ήρθε δε χάρη στο "ζεστό" χέρι των Λούκα Ντόντσιτς και Ντένις Σμιθ, που σκόραραν από 18 πόντους έκαστος. Ο Ντουάιτ Πάουελ σκόραρε 15 πόντους για τους Χόρνετς.

Στο Κλίβελαντ οι Χιτ δεν σνάντησαν προβλήματα απέναντι στους τραγικούς Καβαλίερς. Νίκησαν με 117-92, παρά την απουσία του ασθενούς Ντουέιν Ουέιντ, η οποία όμως ισοσκελίστηκε από ομαδική δουλειά και επτά παίκτες να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων. Καλύτερος εξ αυτών ήταν ο Τζος Ρίτσαρντσον με 24. Ο Τρίσταν Τόμπσον με 14 και ο Ρόντνεϊ Χουντ με 13 ξεχώρισαν από τους Καβαλίερς, που μετρούν επτά σερί ήττες κι έχουν το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (8-30).

Στην Ουάσιγκτον οι Ουίζαρντς έδειξαν να προσαρμόζονται άμεσα στην απουσία του Τζον Ουόλ νικώντας εύκολα τους Χοκς με 114-98. Ο Ουόλ θα κάνει εγχείρηση στο πόδι και θα χάσει όλη τη σεζόν, παρ' όλα αυτά οι συμπαίκτες του δείχνουν να καλύπτουν το κενό του, με τον Τόμας Σατοράνσκι να τα πηγαίνει περίφημα και να φλερτάρει με το τριπλ νταμπλ (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ). Ο Μπράντλεϊ Μπιλ με 24 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, ενώ ο Τζεφ Γκριν σκόραρε 22. Από τους Χοκς ο Άλεξ Λεν είχε 24 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μπήκε στον αγώνα μόνο για ένα λεπτό.

Στη Βοστόνη ο Γκόρντον Χέιγουορντ έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και οι Σέλτικς δεν θα μπορούσαν παρά να νικήσους τους Τίμπεργουλβς με 115-102. Ο Χέιγουορντ ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε 35 πόντους με 14/18 σουτ και φυσικά με τέτοια ευστοχία δεν θα μπορούσε παρά να παρασύρει και τους συμπαίκτες του. Ο Άντριου Ουίγκινς σκόραρε 31 πόντους και ο Καρλ Άντονι Τάουνς 28 για τους Τίμπεργουλβς.

Στο Σικάγο οι Μάτζικ έπαιξαν τσαντισμένοι για την ήττα τους εκεί πριν από δύο εβδομάδες και διέλυσαν τους Μπουλς με 112-84 σημειώνοντας την τρίτη νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους. Ο Νίκολα Βούτσεβιτς είχε 22 πόντους και 12 ριμπάουντ δίχως να παίξει καθόλου στην τελευταία περίοδο, ενώ ο Άαρον Γκόρντον πρόσθεσε άλλους 18 για τους Μάτζικ. Ο Ζακ ΛαΒίν με 16 πόντους διασώθηκε από τους Μπουλς.

Στο Μέμφις οι Πίστονς ολοκλήρωσαν την μίνι-περιοδεία τους εκτός Ντιτρόιτ με νίκη 101-94 επί των Γκρίζλις, που ήταν η πρώτη τους μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες. Ο Μπλέικ Γκρίφιν με 26 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος αυτής της νίκης επί των Γκρίζλις, οι οποίοι έχασαν για 10η φορά στους τελευταίους 13 αγώνες τους. Κι αυτό είχε ως συνέπεια να κλειστούν για πάνω από μισή ώρα στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα για να συζητήσουν όλοι μαζί τι δεν πάει καλά. Πρώτα με τον προπονητή τους, Τζέι Μπι Μπίκερσταφ, κι έπειτα μόνοι τους οι παίκτες με πρωτοβουλία των Μαρκ Γκασόλ και Μάικ Κόνλεϊ. Ο Τζάρεν Τζάκσον με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος του Μέμφις.

Στο Λος Άντζελες οι οπαδοί των Λέικερς δεν σταμάτησαν να αποδοκιμάζουν τον Πολ Τζορτζ, επειδή δεν καταδέχθηκε να συζητήσει καν με την ομάδα τους όταν ήταν ελεύθερος. Ωστόσο το αυτί του δεν ίδρωσε καθόλου. Σκόραρε 37 πόντους και οδήγησε τους Θάντερ σε νίκη με 107-100. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, που σημείωσε ένα ακόμα τριπλ νταμπλ με 14 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ήταν όμως τραγικά άστοχος στις προσπάθειές του (3/20 σουτ). Από τους Λέικερς, που έχουν δύο ήττες σε τρία παιχνίδια χωρίς τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κεντάβιους Κάλτουελ-Πόουπ σκόραρε 25 πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ