17.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

«Ξύπνησε» ο ΠΑΟΚ και ξέσπασε στον Αρη (vid)

Ο ΠΑΟΚ κάτι χρώσταγε...στον εαυτό του, μετά το απογοητευτικό 1-5 της εκκίνησης και κυρίως την εντός έδρας ήττα - σοκ μεσοβδόμαδα από τη Λάρισα και το ξεπλήρωσε με το παραπάνω. Η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα όχι μόνο ήρθε με το 75-64 αλλά ήρθε και επί του μεγάλου αντιπάλου Αρη στο ντέρμπι της πόλης. Ηταν μια εμφατική νέα αρχή για τον «δικέφαλο» με τον Αρη Λυκογιάννη στον πάγκο του και με τον Γιώργο Τσαλμπούρη πρωταγωνιστή,, αντίθετα με τον Αρη που βυθίστηκε περισσότερο στον προβληματισμό του.

Ο Αρης ήταν πιο δυναμικός και αποτελεσματικός στα πρώτα λεπτά του αγώνα, προηγήθηκε με 20-13 στο 6' και με 24-17 στο 8' και μετά όλα άλλαξαν. Με καταιγισμό τρίποντων, μπροστάρη τον Γιώργο Τσαλμπούρη και επιθετική άμυνα, ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα 10-0 μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου που τον βρήκε μπροστά με 27-24, και μέχρι το 16'πήγε το σερί του στο 26-4 και το σκορ στο 43-28 με το ημίχρονο να λήγει με 47-35

Με κεκτημένη ταχύτητα και εφαλτήριο την άμυνα ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 25' στο +18, 57-39 και έκλεισε την τρίτη περίοδο στο 62-46 κρατώντας ξεκάθαρα την τύχη του αγώνα στα χέρια του την οποία και δεν άφησε ποτέ μέχρι τη λήξη.

Ο... ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιώργος Τσαλμπούρης είναι ένας από τους πολλούς παίκτες με παρελθόν στα... χέρια του Αρη Λυκογιάννη και σήμερα έδειξε πόσο άνετα νιώθει με τον προπονητή του, όντας αυτός που σήμανε την αντεπίθεση στο πρώτο δεκάλεπτο που έφερε τη σημαντική διαφορά και ήταν  η βάση της τελικής επικράτησης.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ με 39-30 και κυρίως είχε 13 από αυτά επιθετικά, που του έδωσαν δεύτερες επιθέσεις. Μεγάλη διαφορά υπήρξε και στη δημιουργία των δύο ομάδων, με 17 τελικές πάσες του ΠΑΟΚ έναντι μόλις 7 του Αρη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ