25.2 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ξεκουράστηκε και ετοιμάζεται για Κίνα ο Τεόντοσιτς

Ο Μίλος Τεόντοσιτς πήρε πολύτιμες «ανάσες», με αφορμή τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε, και ετοιμάζεται πλέον να επιστρέψει πιο δυνατός στα παρκέ.

Ο 32άχρονος γκαρντ, που αποδεσμεύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από τους Λος Άντζελες Κλίπερς, έπαιξε σε μόλις δεκαπέντε αγώνες φέτος στο ΝΒΑ, έχοντας κατά μέσο όρο 3,2π., 1,1 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ σε 10’. Ξεκουράστηκε, δούλεψε ατομικά κι εμφανίζεται πανέτοιμος να ενισχύσει τη Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, που θα λάβει χώρα από τις 31 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου στην Κίνα.

«Είναι ασυνήθιστα. Είναι μια καινούρια εμπειρία. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που συνέβη. Ξεκουράστηκα αρκετά, όμως, και τώρα είναι ώρα για δουλειά. Πρέπει να συγκεντρωθώ σε αυτήν, στο μπάσκετ, να χρησιμοποιήσω το ελεύθερο χρόνο μου για προπονήσεις και να ξεκινήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο πρώτος στόχος μου είναι να πάω υγιής στην προετοιμασία», παραδέχθηκε ο Σέρβος διεθνής.

Έχοντας μακρά εμπειρία φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο και με τρία ασημένια μετάλλια στη… συλλογή του σε επίπεδο Ανδρών, σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2016), Παγκόσμιο Κύπελλο (2014) και Ευρωμπάσκετ (2009), περιμένει κανείς πως ο ρόλος του στα σερβικά αποδυτήρια θα είναι σημαντικός. Ο ίδιος, όμως, δεν θέλησε να βάλει τον εαυτό του στη θέση του αρχηγού και αρκέστηκε να δηλώσει: «Εάν υπάρχει κάτι για να συζητήσουμε με οποιονδήποτε παίκτη φυσικά θα το κάνω, αλλά μόνο μεταξύ μας. Αυτός είναι ο τρόπος που χειριζόμαστε τα πράγματα».

Οι «Πλάβι» έχουν κληρωθεί στο Δ’ Όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Φοσάν, με αντιπάλους την Ιταλία, τις Φιλιππίνες και την Αγκόλα. Ο Μίλος Τεόντοσιτς εστίασε στην υγεία, του ίδιου και των συμπαικτών του, αποφεύγοντας να οριοθετήσει στόχους. «Όσον αφορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για μετάλλιο ή για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το έχω ξαναπεί, όμως. Εάν παίξουμε όπως ξέρουμε και πολεμήσουμε όπως μπορούμε θα πάρουμε καλά αποτελέσματα. Έτσι πιστεύω. Ελπίζω να μην υπάρξουν τραυματισμοί αυτή τη χρονιά. Υπάρχει ελπίδα να βρεθούμε όλοι στην Κίνα», κατέληξε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ