16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ντιρκ, μη σταματήσεις ποτέ! (vids)

Την ώρα που οι φίλοι του μπάσκετ στενοχωριούνται για τη διαφαινόμενη τελευταία χρονιά του Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Γερμανός τους δίνει ελπίδα, αναφέροντας σε δήλωσή του, ότι είναι πιθανό να συνεχίσει μέχρι το 2020.

Δεν είναι πολλοί οι μεγάλοι αθλητές, που απολαμβάνουν την καθολική αποδοχή στον χώρο του μπάσκετ. Ας είναι ταλαντούχοι, ή και κάτι παραπάνω από αυτό, πάντα θα βρίσκουν τους αντίστοιχους «εχθρούς» στις τάξεις των παικτών, φιλάθλων, δημοσιογράφων και όχι μόνο.

Πάρτε, για παράδειγμα, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς ή τον Κόμπι Μπράιαντ, ίσως τους δύο κορυφαίους παίκτες αυτής της χιλιετίας, και κάντε μια βόλτα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ή ρωτήστε την άποψη μερικών ατόμων, που ασχολούνται με το μπάσκετ, στο δρόμο. Είναι σίγουρο, ότι θα βρείτε άτομα να μη συμφωνούν μαζί σας, για το πόσο σπουδαίοι αθλητές είναι οι δυο τους κι ας έχουν γράψει τρομερή ιστορία σε αυτό το άθλημα.

Κάντε ακριβώς το ίδιο, όμως, και για τον Ντιρκ Νοβίτσκι. Αν νομίζετε, ότι είναι υπερβολή να πούμε, ότι δε θα βρείτε κανέναν που να πει «κακό» λόγο για τον Γερμανό, τότε θα είναι ελάχιστοι, εκείνοι που θα εκφραστούν αρνητικά για τον πρωταθλητή ΝΒΑ του 2011 και μία από τις πιο εμβληματικές ευρωπαϊκές μορφές στην ιστορία του μπάσκετ. Τέτοιους παίκτες, που κοσμούν τα γήπεδα και αποθεώνονται, όπου κι αν πατήσουν, κανείς δε θέλει ποτέ να τους ακούσει να λένε, ότι θα σταματήσουν.

Και είναι αλήθεια, ότι άπαντες στενοχωριόμαστε λίγο, καταλαβαίνοντας πως είναι στα τελευταία του. Πολύ περισσότερο, δε, θεωρώντας ότι στα 40 του (41 τον Ιούνιο), η σεζόν αυτή είναι η τελευταία του στο «μαγικό κόσμο», μετά μάλιστα και από την εξαίρεση που έγινε στο φετινό All Star Game της Σάρλοτ, για να χωρέσουν αυτός και ο Ντουέιν Ουέιντ. Ο Νοβίτσκι, λοιπόν, μας έχει καλά νέα για όλα αυτά.

«Θα ήθελα πολύ να μείνω άλλον έναν χρόνο και να είμαι παρών για τους νεότερους», είναι η ατάκα του βετεράνου φόργουορντ, που δίνει ελπίδα σε όλους μας. Πρόσθεσε στο ESPN, βέβαια, ότι «εξαρτάται από το πώς ανταποκρίνεται το σώμα μου», αλλά η πρώτη φράση και μόνο, φτάνει για να αισιοδοξούμε, ότι το 2020 θα τον βρει στα παρκέ. Ο ίδιος, είπε ότι νιώθει καλύτερα, μετά τον τραυματισμό που αντιμετώπισε στο γόνατο, χωρίς όμως να βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση.

Η δήλωση αυτή, που έκανε όμως, είναι αρκετή για να δώσει μια θετική αύρα, πιστεύοντας ότι στο τέλος θα μας πει πως θα δοκιμάσει να κάνει του χρόνου «έναν τελευταίο χορό». Ακόμη και στην περίπτωση που αποσυρθεί, πάντως, έχει δώσει... την ευχή του σε Λούκα Ντόντσιτς και Κρίσταπς Πορζίνγκις. «Νομίζω, ότι αν μείνουν υγιείς και ενωμένοι, θα κάνουν σπουδαίο δίδυμο. Έχουν εξαιρετικό πακέτο ικανοτήτων για το μέγεθός τους, όπως και τρομερή δυνατότητα στο να φτιάχνουν παιχνίδι. Νομίζω, ότι θα ταιριάξουν καλά, αλλά φανεί και του χρόνου», είπε χαρακτηριστικά.

Οι Μάβερικς, όντως άνοιξαν νέα εποχή, αλλά και τον Ντιρκ δε θέλουμε να τον χάσουμε. Οπότε, όχι μόνο φέτος, αλλά και γενικά δε θα θέλαμε να φύγει ποτέ...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ