19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ντιζόν… στα σημεία!

Παρά το ότι στα τελευταία λεπτά πήγε να γκρεμίσει ό,τι με κόπο είχε χτίσει στο δεύτερο ημίχρονο, η Ντιζόν κατάφερε να νικήσει με 83-82 την Τουρκ Τέλεκομ και να προκριθεί στα ημιτελικά του final-8, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπούργος. Πολύ κακή η τελευταία επίθεση της τουρκικής ομάδας, με τον Ουίλτζερ να αναγκάζεται να σουτάρει σχεδόν από τη σέντρα.

Η Τουρκ Τέλεκομ ήταν κυρίαρχη μέχρι τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Με καλή άμυνα και έλεγχο των ριμπάουντ και τους Έρικ και Ένις να τραβούν το σκοράρισμα, προηγήθηκε με 17-5 στο 5' και ως το 13' κρατούσε τη διαφορά σε διψήφια τιμή, παρά το ότι ο Έρικ φορτώθηκε νωρίς με δύο φάουλ και αποσύρθηκε.

Όμως σταδιακά η Ντιζόν βρήκε τα πατήματά της στο γήπεδο. Βελτίωσε την άμυνά της, έκανε αισθητή την παρουσία της στο επιθετικό ριμπάουντ ανανεώνοντας αρκετές επιθέσεις και με τα τρίποντα του Ζουλιέν γύρισε το παιχνίδι. Με σερί 10-0 ισοφάρισε 31-31 στο 15', ωστόσο η Τουρκ Τέλεκομ κράτησε την ψυχραιμία της. Ξαναπήρε ένα μικρό προβάδισμα με τα τρίποντα του Ουίλτζερ και βοήθεια από τον Έρικ, που στο μεταξύ είχε επανέλθει στο παρκέ, και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 49-46.

H Τουρκ Τέλεκομ προσπάθησε να ξεφύγει στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (56-48) με τον Ουίλτζερ να εξακολουθεί να σκοράρει από την περιφέρεια και τον Ντέκερ να δίνει λύσεις μέσα στη ρακέτα, όμως και πάλι η Ντιζόν είχε τις απαντήσεις. Έσφιξε ξανά την άμυνά της, ανέβασε το ρυθμό στην επίθεση και λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στον αγώνα και προηγήθηκε με 65-60, με τον Λουμ να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει πολύτιμες λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Με το που ξεκίνησε η τελευταία περίοδος η Ντιζόν προηγήθηκε με 69-62 και εδραίωσε την πρωτοπορία της. Καθώς μάλιστα ο Τζόνσον είχε αναδειχθεί σε βασική επιθετική αιχμή της, η γαλλική ομάδα έχτισε διψήφια διαφορά (76-66 στο 34') διατηρώντας τον έλεγχο χάρη και στην καλή άμυνα που έπαιζε.

Μετά το 37' πάντως το σκηνικό άλλαξε, καθώς η Τουρκ Τέλεκομ βελτίωσε την άμυνά της και η Ντιζόν φάνηκε να... φοβάται ότι θα κέρδιζε. Ο Ένις πήρε το όπλο του και ηγήθηκε της αντεπίθεσης της τουρκικής ομάδας, η οποία 30'' πριν από τη λήξη μείωσε στον πόντο (83-82). Μετά το τάιμ άουτ που πήρε ο προπονητής της, η Ντιζόν έκανε μια πολύ κακή επίθεση με τον Χόλστον, που σούταρε airball, έτσι έμειναν 7'' στην Τουρκ Τέλεκομ για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση.

Όμως η Ντιζόν έπαιξε καλή άμυνα, καθώς η τουρκική ομάδα δεν είχε άλλο τάιμ άουτ δεν μπόρεσε να σχεδιάσει κάτι καλό, ο Ένις μπερδεύτηκε, έδωσε στον Ουίλτζερ, που σούταρε σχεδόν απο τη σέντρα με αποτέλεσμα να αστοχήσει και να στείλει τη Ντιζόν στα ημιτελικά.

O ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Αξέλ Ζουλιέν έδωσε πολλές λύσεις στη Ντιζόν με τα τρίποντά του και δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου. Τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους και 5/9 τρίποντα, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Τουρκ Τέλεκομ είχε 41 ριμπάουντ έναντι 34 της Ντιζόν, η οποία σούταρε με 45,5% εντός παιδιάς έναντι 42% της Τουρκ Τέλεκομ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ