23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΝτεΣον Τόμας στο basketa.gr : «Το πρώτο μου ντέρμπι “αιωνίων” θα μπει στο βιβλίο της καριέρας μου»

Ο ΝτεΣον Τόμας βίωσε το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της καριέρας του, και όπως έδειξε το χάρηκε ιδιαίτερα, όντας ιδιαίτερα ενθουσιασμένος στα αποδυτήρια μετά τη νίκη με 93-80, που έφερε τον Παναθηναϊκό στο 4-2 μετά από έξι αγωνιστικές.

O 27χρονος Αμερικάνος πάουερ φόργουορντ είχε 9 πόντους με 4/7 σουτ εντός παιδιάς και 6 ριμπάουντ σε 20 λεπτά συμμετοχής, και μίλησε στο basketa.gr για τις εντυπώσεις του από το παιχνίδι το οποίο χαρακτήρισε «Special», αναφέροντας πως η συγκεκριμένη εμπειρία στην Ευρωλίγκα θα μείνει στο βιβλίο της καριέρας του.

Αρχικά ανέφερε για το παιχνίδι : «Ήταν κάτι εκπληκτικό, κάτι φοβερό. Πολύς κόσμος, και το πρώτο μου ντέρμπι «αιωνίων» θα μπει για τα καλά στο βιβλίο των αγώνων που έχω δώσει. Όλα τα παιχνίδια στην Ευρωλιγκα έχουν αυτό το χαρακτήρα, αλλά αυτό ήταν διαφορετικό, ειδικών συνθηκών, και έζησα κάθε του στιγμή», ενώ αν ο ίδιος είχε άγχος πριν το παιχνίδι ανέφερε :

«Ήταν ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, αλλά αγωνίζομαι στην Ευρωλίγκα έξι χρόνια, και έτσι η εμπειρία μου σε μεγάλα παιχνίδια με πολύ κόσμο δεν με έκανε να χάσω τον προσανατολισμό μου. Ήμουν αφοσιωμένος στο παιχνίδι, με μοναδικό σκοπό τη νίκη, και εγώ να παίξω όσο καλύτερο μπορώ και να μπορέσω να προσφέρω σε αυτή την επιτυχία, με όποιο τρόπο μου ζητούσε ο προπονητής μου».

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω με 41-48 στο πρώτο ημίχρονο, καταφέρνοντας να αλλάξει τον διακόπτη στο ημίχρονο, και να εμφανιστεί άλλη ομάδα. Σε ερώτηση τι συνέβη στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και τις τους είπε ο Τσάβι Πασκουάλ ανέφερε : «Αλλάξαμε κάποια πράγματα, ειδικά στην τακτική ενώ ο coach μας επισήμανε ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση στη δύναμη, και να κυνηγάμε όλες τις φάσεις και τις διεκδικούμενες μπάλες. Έπρεπε να βελτιωθούμε στην άμυνα, να πάρουμε τα ριμπάουντ και φυσικά να μιλήσουν και οι προσωπικότητες των παικτών. Ουσιαστικά βελτιώσαμε τα πάντα, έχοντας απέναντι μας έναν σπουδαίο αντίπαλο, όπως ο Ολυμπιακός, αλλά όπως ανέφερε η ενέργεια, η δύναμη και αποφασιστικότητα μας έσπρωξε στη νίκη», ενώ για το αν ο κόσμος και το γεμάτο ΟΑΚΑ τους βοήθησε σε αυτό :

«Μας βοήθησε απόλυτα, ήταν συγκλονιστικοί στο πως μας υποστήριξαν. Μας έδωσαν κίνητρο και την θέληση να παίζουμε πιο δυνατά. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μας έδειξαν τόση αγάπη και αφοσίωση, και πραγματικά ίσως δεν ξέρουν πόσο μας βοηθούν στα παιχνίδια».

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μετά από μια σειρά μέτριων εμφανίσεων πήραν μια σπουδαία νίκη, κατά πόσο αυτοί τους ανεβάζει την ψυχολογία : «Πάντα μια τέτοια επιτυχία σε κάνει να νιώθεις καλά. Ωστόσο, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να την αφήσουμε πλέον πίσω. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι ως ομάδα, πράγματα που είναι βασικά συστατικά. Όλα παίζουν τον ρόλο τους, αλλά η Ευρωλίγκα συνεχίζεται και η σεζόν είναι μεγάλη»

Τέλος, αν κατά κάποιο τρόπο αυτή η νίκη «έσβησε» την ήττα από την Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ : «Σε καμία περίπτωση. Δεν μπορείς να σβήσεις μια τέτοια ήττα. Ήταν ένα από τα παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε, ειδικά στην έδρα μας. Μπορεί να είναι παρελθόν αλλά μένει στο πίσω μέρος του μυαλού μας και μας υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να ξανά συμβεί, και για αυτό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην έδρα μας είχε μεγαλύτερη σημασία. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε, και το δουλεύουμε καθημερινά».

photo credit : .eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ