34.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Ντένμον στο basketa.gr : «Βάζουμε μπροστά τις μηχανές για τον Ολυμπιακό»

Ο Μάρκους Ντένμον αποτέλεσε μια από τις προσωπικές επιλογές του Τσάβι Πασκουάλ στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, με τον Καταλανό τεχνικό να γνωρίζει άρτια ποιον παίκτη ήθελε, και τις ικανότητες του.

Ο 27χρονος Αμερικάνος γκαρντ, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Τουρκία και την Γκαζιάντεπ (16,1 π.) έκανε το άλμα στην καριέρα του, και μιλώντας στο basketa.gr τόνισε ότι απολαμβάνει κάθε στιγμή στον Παναθηναϊκό, ενώ αναφερόμενος στον Τσάβι Πασκουάλ, μίλησε για ένα προπονητή που ασχολείται προσωπικά με κάθε παίκτη, και πως ο ίδιος θα εμφανιστεί έτοιμος να προσφέρει στον ρόλο που του ζητάει ο Καταλανός προπονητής.

-Μετά την Γαλλία, την Ιταλία και την Τουρκία επόμενος ευρωπαϊκός σταθμός σου η Ελλάδα. Πως βλέπεις αυτή την εξέλιξη στην καριέρα σου;

Στον επαγγελματικό αθλητισμό ποτέ δεν ξέρεις εκ των προτέρων που θα βρεθείς. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό, απολαμβάνω τα πάντα εδώ, από το τεχνικό τιμ ως και τους συμπαίκτες μου, και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Κάθε χρονιά είναι μια διαφορετική ιστορία και ένα αλλιώτικο στοίχημα και νιώθω ότι αυτή η σεζόν θα είναι μια τεράστια πρόκληση για μένα, και είμαι έτοιμος.

Είναι αυτή η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα σου, στο να παίρνεις μεταγραφή σε μια ομάδα με τέτοια δυναμική ;

Το να αγωνιστείς σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό είναι κάτι που το ήθελα πάρα πολύ, προετοιμαζόμουν όλα αυτά τα χρόνια για μια τέτοια μεταγραφή, και το είχα ως βασικό στόχο. Η Ευρωλίγκα είναι το υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη, και όλοι θέλουν να αγωνιστούν σε αυτό. Τώρα που είμαι εδώ, θα δουλέψω αρκετά για αυτό, είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ, θα μείνω ταπεινός, και θα κάνω πράγματα μέσα στο γήπεδο που με έφεραν ως εδώ. Σκοπός μου είναι να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει όσα περισσότερα παιχνίδια μπορεί.

Φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη, έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου το NBA ;

Όπως όλοι οι Αμερικανοί, το σκέφτομαι και εγώ, αλλά δεν είναι βασική μου προϋπόθεση. Το μυαλό μου είναι στον Παναθηναϊκό, ακόμα είναι αρχές Οκτωβρίου, και αυτό που σκέφτομαι είναι τα παιχνίδια με τη νέα μου ομάδα, και τα βλέπω ένα προς ένα, και θέλω να έχουμε όλοι μαζί μια ξεχωριστή χρονιά.

Πως είδες τις πρώτες του εβδομάδες στον Παναθηναϊκό. Δώσατε αρκετά φιλικά παιχνίδια, με τα αποτελέσματα στα τελευταία να μην είναι αυτά που θα θέλατε ;

Είναι παιχνίδια της pre season και σίγουρα το καλύτερο είναι να μαθαίνεις από τα λάθη που κάνεις και να προσπαθείς να τα διορθώσεις, ενώ παράλληλα βλέπουμε και τους τομείς που εμφανιστήκαμε δυνατοί, και θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτούς. Η ουσία είναι στα επίσημα παιχνίδια που έρχονται. Υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα, πρέπει να μάθουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου, να γίνουμε ομάδα, καθώς αρκετοί από εμάς δεν έχουν ποτέ συνυπάρξει και μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον.

Ποιος είναι ο ρόλος σου στην ομάδα και τι ζητάει ο Τσάβι Πακουάλ από σένα ;

Αυτή τη στιγμή μαθαίνω τον ρόλο μου, και καθημερινά μπαίνουμε σε λεπτομέρειες αυτών που μου ζητάει ο προπονητής μου. Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι εξαιρετικός, γνωρίζει πολύ μπάσκετ, και μεταφέρει τις λεπτομέρειες από την προπόνηση στο παιχνίδι. Μαθαίνω από τον προπονητή αλλά και τους συμπαίκτες τους, το παιχνίδι, και χρειάζεται η κατάλληλη διάρκεια προσαρμογής ώστε να αφομοιώσω στο απόλυτο τον ρόλο μου.

Πλέον, έχετε ένα παιχνίδι με τον Κολοσσό για το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο. Τι γνωρίζεις για αυτό το παιχνίδι ;

Γνωρίζω απόλυτα τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του. Πρώτα θα πρέπει να δουλέψουμε για το κύπελλο, και στη συνέχεια να βάλουμε μπροστά τις μηχανές για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ανυπομονώ για αυτό το παιχνίδι, ξέρω ότι θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, όπως όλα τα παιχνίδια μεταξύ αυτών των δυο ομάδων, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, σε μια μεγάλη σεζόν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ