25.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νικολαΐδης: «Η Εθνική είναι το μεγαλύτερο κίνητρο»

Ένας αγώνας έμεινε για την Εθνική Ελλάδας Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20, που ρίχνει αυλαία την Κυριακή (21/07) στο Τελ Αβίβ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε και της Σλοβενίας και θα παίξει τώρα με την Ουκρανία, για την ένατη θέση. Ο Γιάννης Νικολαΐδης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αναφέρθηκε αρχικά στην επικράτησή τους απέναντι στους Σλοβένους: «Αρχικά, το παιχνίδι το αντιμετωπίσαμε σαν να ήταν τελικός! Όπως και κάθε παιχνίδι στη διοργάνωση. Δεν είδαμε κάποιον αγώνα διαφορετικά και ο σημερινός (χθεσινός, 20/07) δεν αποτελούσε εξαίρεση». Για τον ίδιο, άλλωστε, το κίνητρο είναι ένα και δεδομένο για όσα κάνει στο παρκέ και δεν το αναζητάει κάθε φορά που θα πατήσει σε αυτό: «Όταν αγωνίζεσαι για την εθνική ομάδα δεν χρειάζεται να ψάξεις για κίνητρο. Είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που υπάρχει».

Ο Γιάννης Νικολαΐδης ασπάστηκε τη γνώμη των συμπαικτών του πως «η ομάδα είχε τα φόντα να φθάσει πολύ ψηλότερα», πριν αναφερθεί στον αγώνα με τη Γερμανία, που στοίχισε την πρόκριση στα προημιτελικά: «Δυστυχώς για όλους βρεθήκαμε σε κακή ημέρα τη λάθος στιγμή κι αυτό μας στέρησε τη δυνατότητα να κυνηγήσουμε κάτι υψηλότερο από την ένατη θέση». Εν συνεχεία, στάθηκε ιδιαίτερα και στην υπόθεση «ρόλοι», εξηγώντας: «Για να πάει καλά μια ομάδα χρειάζεται ο καθένας να βρει το ρόλο του και να προσπαθήσει να τον κάνει όσο καλύτερα μπορεί. Η άμυνα και κυρίως η προσωπική άμυνα είναι θέμα εγωισμού για εμένα! Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, να καταφέρει να μου βάλει καλάθι!».

Τόσο απλά είναι τα πράγματα για τον Έλληνα διεθνή, ο οποίος στα 20 του κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική και βίωσε την εμπειρία ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Όπως πρόσθεσε: «Για εμένα η Εθνική είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Δεν είχα ξανακληθεί τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να εκπροσωπείς την πατρίδα σου. Τους τελευταίους δύο μήνες καταφέραμε να γίνουμε και οικογένεια και νομίζω το έχουν καταλάβει όλοι πλέον! Και ο κόουτς (Γιώργος Λιμνιάτης) έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό. Ήταν κάτι παραπάνω από προπονητής για εμάς. Η παρουσία του και μόνο μας ωθούσε να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι, όπως και όλου του τεχνικού επιτελείου που ήταν δίπλα μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ