13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ένα τελευταίο βήμα για τους Νέους

Η επιθυμία να αποδείξουν πως η απουσία τους από την οχτάδα της διοργάνωσης δεν έχει να κάνει με τις πραγματικές τους δυνατότητες λειτουργεί ως το μεγαλύτερο κίνητρο για την Εθνική Νέων Ανδρών, που θέλει να συνεχίσει με το ίδιο σκεπτικό λίγο πριν πέσει η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 στο Τελ Αβίβ. Η Ελλάδα αντμετωπίζει την Ουκρανία σήμερα (21/7, 18.15) για την ένατη θέση της τελικής κατάταξης.

Ο Γιώργος Λιμνιάτης έχει καταφέρει να φτιάξει ένα σύνολο που ξέρει να παλεύει, που βρίσκει τους ρόλους του, που έχει αμυντικό DNA. Όλα αυτά οι παίκτες του καλούνται να τα δείξουν για μία ακόμη φορά στο παρκέ. Οι Ουκρανοί για να αποφύγουν τις θέσεις του υποβιβασμού νίκησαν την Πολωνία (76-71) και χθες επικράτησαν του Μαυροβουνίου (72-58) για να βρεθούν να αγωνίζονται για τις θέσεις 9-10. Ο Ισούφ Σάνον είναι ο παίκτης στον οποίο έχει στραφεί το βλέμμα των περισσότερων, καθώς έχει ήδη το αμέριστο ενδιαφέρον ομάδων του ΝΒΑ. Με Ουκρανή μητέρα και πατέρα από την Μπουρκίνα Φάσο, ο Σάνον κάνει τη διαφορά σε πολλούς τομείς με το ταλέντο, αλλά και την αθλητικότητά του. Είναι ο MVP της ομάδας του, πρώτος σκόρερ (18.5 μ.ο.) και πρώτος πασέρ (3.7 μ.ο.).

Η ελληνική ομάδα μπορεί να έχει τους Δημήτρη Μωραϊτη και Γιώργο Καλαϊτζάκη σε πρώτο πλάνο, αλλά στηρίζεται σε πολύ περισσότερους παίκτες σε άμυνα και επίθεση και θα πρέπει για μία ακόμη φορά να το αποδείξει στο παρκέ, στην αυλαία της διοργάνωσης.

Χαμός για τον τελικό

Η οικοδέσποινα ομάδα του Ισραήλ βρίσκεται στον τελικό και θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (20.30). Στη χώρα γίνεται... χαμός για ένα εισιτήριο με τη λίστα αναμονής να φτάνει τα 16.000 άτομα όπως ενημέρωσε και η FIBA χθες το βράδυ. Το γήπεδο αναμένεται κατάμεστο και πολλά συντελούν στο ότι θα δούμε έναν συγκλονιστικό τελικό με τον λαϊκό ήρωα πλέον στο Ισραήλ, Ντένι Αβντίγια να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της μεγάλης γιορτής που στήθηκε στο Τελ Αβίβ. Κόστα Μαρτίνεθ και Κάρλος Αλοθέν θα προσπαθήσουν να αποτελέσουν το αντίβαρο για την Ισπανία που θα έχει απέναντι της και την εξέδρα. Το χάλκινο θα διεκδικήσουν Γαλλία και Γερμανία (18.15)

Ο υποβιβασμός

Η μεγάλη έκπληξη ήταν ο υποβιβασμός της Σερβίας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν άντεξε κραδασμούς και απουσίες και έπεσε στη Β’ Κατηγορία. Μαζί της και η δευτεραθλήτρια πέρυσι Λετονία, η οποία επίσης πλήρωσε τις απουσίες. Το Λετονία-Σερβία αύριο το πρωί (21/7, 11.30) είναι από τα πιο... μπασκετικά ντέρμπι που έχουμε δει ποτέ να παίζονται για τέτοιες θέσεις. Ιταλία και Πολωνία έχουν από μία ακόμη ευκαιρία να παραμείνουν στην κατηγορία. Ο νικητής του μεταξύ τους αγώνας στις 16.00 θα είναι ο... τυχερός της υπόθεσης.

 

Πρόγραμμα

Θ.1-2 (τελικός): 20.30 Ισραήλ-Ισπανία
Θ.3-4: 18.15 Γαλλία-Γερμανία

Θ.5-6: 13.45 Λιθουανία-Τουρκία

Θ.7-8: 13.45 Κροατία-Μ.Βρετανία

Θ.9-10: 18.15 Ουκρανία-Ελλάδα

Θ.11-12: 16.00 Μαυροβούνιο-Σλοβενία

Θ.13-14: 16.00 Πολωνία-Ιταλία

Θ.15-16: 11.30 Λετονία-Σερβία

*Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται από το κανάλι youtube της FIBA (youtube.com/fiba).

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ