23.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Νικητές ό,τι κι αν συμβεί…

Η Εθνική Νέων διεκδικεί ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο, όμως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι τόσο τα μέλη της ομάδας όσο και ο κόσμος, ευχαριστιούνται με την υγεία που βγάζει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το ελληνικό μπάσκετ παραμένει στον… αφρό παρά τους δύσκολους καιρούς και την κρίση που έχει επηρεάσει τη χώρα. Δεν είναι υπερβολή, αλλά πρόκειται για μία –ευχάριστη- πραγματικότητα. Αυτές τις ημέρες στην Κρήτη τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου έχουν κατορθώσει να κάνουν όλους αυτούς που αγαπούν το μπάσκετ είτε να βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου όπου αγωνίζονται, είτε να παρακολουθούν από τους τηλεοπτικούς δέκτες τα κατορθώματά τους.

Μία επιτυχία μπορεί να συμβεί λόγω… σύμπτωσης. Ωστόσο στα εθνικά συγκροτήματα η πολύ καλή δουλειά που γίνεται έχει ως φυσικό επακόλουθο τις επιτυχίες. Άλλωστε, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Πολλοί μπορεί να κάνουν άδικη κριτική θέλοντας να… τραβήξουν επάνω τους τα βλέμματα, αλλά ο καθρέφτης που είναι το παρκέ έχει διαφορετική άποψη.

Οι διεθνείς αν και είναι μόλις είκοσι χρονών παίζουν με μεγάλη ωριμότητα και φροντίζουν να βγάζουν στο παρκέ στοιχεία που κάνουν τον κόσμο να ενθουσιάζεται. Ορισμένα από αυτά είναι το πάθος, η πίστη στο πλάνο, το μυαλωμένο παιχνίδι, αλλά και η νεανική τρέλα σε συνδυασμό με το ταλέντο.

Το παρόν αλλά και το μέλλον του μπάσκετ της χώρας είναι ευοίωνο κι όσοι αγαπούν την πορτοκαλί μπάλα δεν μπορούν παρά να χαίρονται που τα καλοκαίρια τους γεμίζουν από «γαλάζιες» επιτυχίες. Ο αποψινός τελικός κόντρα στο Ισραήλ θα περάσει στην ιστορία κι ευχή όλων είναι το χρυσό μετάλλιο να κατακτηθεί από την Εθνική Νέων. Ωστόσο ακόμα και στην περίπτωση της ήττας, το ελληνικό μπάσκετ έχει βγει ήδη κερδισμένο, αφού αναμένεται στο μέλλον αρκετοί παίκτες να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών.

Παράλληλα, δεν είναι μικρό πράγμα να πρωταγωνιστεί μία χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας σταθερά σε διοργανώσεις «μικρών» εθνικών ομάδων…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ