18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΝΒΑ: Top 10 με υπερήφανο Θανάση (vids)

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε βασικός για τους Μιλγουόκι Μπακς κι εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, σπάζοντας πέντε προσωπικά ρεκόρ του στο ΝΒΑ.

Ο 28άχρονος φόργουορντ είχε αυξημένο χρόνο συμμετοχής στην εντός έδρας αναμέτρηση των «ελαφιών» με τους Νιου Γιορκ Νικς, στο «Fiserv Forum», και έδειξε μέρος των δυνατοτήτων του. Εκτός από τις επιδόσεις του, συμπεριλήφθηκε και στο ημερήσιο Top 10 στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για ασίστ του στον Μπρουκ Λόπεζ, ασχέτως εάν η ομάδα του δεν τα κατάφερε κόντρα στους Νεοϋορκέζους.

https://www.youtube.com/watch?v=ce_ogJ_Tnp0

«Νιώθω καλά, αλλά αυτό που θέλω κυρίως να πω σε όλα τα παιδιά είναι να δουλεύουν σκληρά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει η ευκαιρία σου. Μπορεί να μην έρθει ποτέ, αλλά όταν έρθει θα πρέπει να είσαι έτοιμος. Εγώ δεν έχω να αποδείξω κάτι σε κανέναν. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να βοηθήσω την ομάδα και το πώς αντιπροσωπεύω την ομάδα μου», ανέφερε αναφορικά με την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι Μιλγουόκι Μπακς.

Όπως πρόσθεσε, για το παιχνίδι με τους Νιου Γιορκ Νικς: «Είχα την ευκαιρία να πάρω κάποια σουτ, να παίξω άμυνα και είδα τους προπονητές να με εμπιστεύονται και να παίζω πόιντ γκαρντ. Είμαι υπερήφανος για τον εαυτό μου, παίζω σκληρά. Νιώθω μέλος της ομάδας από την πρώτη στιγμή. Οι συμπαίκτες μου, η ομάδα και οι φίλαθλοι με έχουν αγκαλιάσει από την αρχή. Είμαι ευγνώμων που πήρα την ευκαιρία. Λάτρεψα κάθε λεπτό».

https://www.youtube.com/watch?v=3fNChc8CQcE

Κληθείς να σχολιάσει περαιτέρω το γεγονός πως αγωνίστηκε ως πλέι μέικερ, εξήγησε: «Την τελευταία φορά που έπαιξα πόιντ γκαρντ ήμουν 17-18 χρονών, αλλά είμαι ένας παίκτης που θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να νικήσει η ομάδα. Εάν ο κόουτς μου ζητήσει να παίξω σέντερ, αυτό θα κάνω. Εάν μου ζητήσει να παίξω πλέι μέικερ, αυτό θα κάνω. Αισθάνομαι ότι τα δώσαμε όλα κι ένιωσα άνετα με το ρόλο μου».

Για το γεγονός πως είχε περισσότερη ελευθερία στο παιχνίδι, επεσήμανε: «Ήταν σπουδαίο. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να είσαι μέλος μιας σπουδαίας ομάδας και λέει ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Το σημαντικότερο για εμένα ήταν να παίξω σωστά και να προσπαθήσω να νικήσουμε. Δεν έχουν σημασία τα σουτ που πήρα, αλλά να παίρνω τις σωστές αποφάσεις στην επίθεση και να οδηγώ την ομάδα στην άμυνα. Πράγματα που μπορούν να μεταφραστούν σωστά όταν είσαι μέλος του ροτέισον στα σημαντικά παιχνίδια».

Ρωτήθηκε και για την τεχνική ποινή που δέχθηκε ύστερα από προσπάθειά του για κάρφωμα κι απάντησε: «Δεν ήμουν εκνευρισμένος. Το τρελό είναι ότι μία φάση νωρίτερα είχα πάει πάλι προς το καλάθι και υπήρχε επαφή, αλλά δεν ήταν ξεκάθαρο φάουλ. Ο Γιάννης, λοιπόν, μου είπε στον πάγκο: "Πήγαινε να καρφώσεις, δεν θα μπορέσουν να σε κόψουν". Αυτό έκανα, αλλά έγινε ό,τι έγινε. Είναι παιχνίδι, όμως, δεν αναστατώθηκα».

https://www.youtube.com/watch?v=MAJQYk0mrGw



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ