19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΝΒΑ: Βραδιά ρεκόρ για Ντόνσιτς – Μάβερικς (vids)

Μία πολύ σημαντική νίκη για την απευθείας παρουσία τους στα φετινά playoffs του NBA πήραν οι Ντάλας Μάβερικς, απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Στην πορεία, η ομάδα του Τέξας αλλά και ο σταρ της, Λούκα Ντόνσιτς, έπιασαν φωτιά και γράφτηκαν στα βιβλία των ρεκόρ!

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία "Elias Sports Bureau", οι Ντάλας Μάβερικς πραγματοποίησαν κάτι που ελάχιστοι κατάφεραν τα τελευταία 20 χρόνια. Συγκεκριμένα, η αναφορά γίνεται στο σερί 28-0 που πραγματοποίησε η ομάδα του Ρικ Καρλάιλ απέναντι στους Ουόριορς. Αυτή η επίδοση ισοφαρίζει ένα αντίστοιχο σερί των Νικς απέναντι στους Ράπτορς, το 2017, ως το δεύτερο καλύτερο σερί της τελευταίας εικοσαετίας σε ολόκληρο το NBA! Στην πρώτη θέση, βρίσκονται οι Κλήβελαντ Καβαλίερς, οι οποίοι το 2009, είχαν καταφέρει ένα σερί 29-0 απέναντι στο Μιλγουόκι.

https://www.youtube.com/watch?v=Zki_WM5bocs

Παράλληλα, εκτός από την ομάδα του Ντάλας, ξεχώρισε μεμονωμένα και ο Λούκα Ντόνσιτς! Ο Σλοβένος σταρ των Μάβερικς έγραψε 39 πόντους σε 28 λεπτά συμμετοχής, βάζοντας το όνομά του σε μία ξεχωριστή λίστα στην ιστορία των Μάβερικς. Με αυτήν του την επίδοση, ο Ντόνσιτς γίνεται ο δεύτερος παίκτης με τους περισσότερους πόντους σε κάτω από 30 λεπτά συμμετοχής για την ομάδα του Ντάλας. Πρώτος δεν είναι άλλος από τον Γερμανό θρύλο, Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο Ντιρκ είχε σκοράρει 40 πόντους σε 29 λεπτά στις 3 Μαρτίου 2012, απέναντι στην ομάδα των Γιούτα Τζαζ.

https://www.youtube.com/watch?v=YR0G0H2olIQ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ