20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΝΒΑ: Ένοχος ο δολοφόνος του Φλόιντ (vids+pics)

Την ικανοποίησή του για την απόφαση ενοχής του λευκού αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν από το δωδεκαμελές σώμα των ενόρκων του δικαστηρίου της Μινεάπολις εξέφρασε σύσσωμο το ΝΒΑ.

Η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεσότα, πέρυσι, έφερε στο προσκήνιο τα προβλήματα ρατσισμού και τα φαινόμενα αστυνομικής βίας που υπάρχουν στις ΗΠΑ και παραλίγο να τινάξει στον… αέρα το πρωτάθλημα, που είχε διακοπεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Εν τέλει, οι ομάδες επέστρεψαν στη «φούσκα» του Ορλάντο κι αγωνίστηκαν, αλλά με τα ονόματα των παικτών στις φανέλες να έχουν αντικατασταθεί από σχετικά συνθήματα.

https://www.youtube.com/watch?v=SPmW8V1LFME

Ο 45άχρονος αστυνομικός που προκάλεσε το θάνατο του 46άχρονου Τζορτζ Φλόιντ κρίθηκε ένοχος από τους ενόρκους, που ήταν έξι λευκοί, τέσσερις μαύροι και δύο μιγάδες (πέντε άνδρες, εφτά γυναίκες ηλικίας 20 έως 60 ετών), για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία, καθώς τον πάτησε στο λαιμό με το γόνατο για εννέα λεπτά. Οι δώδεκα ένορκοι έφθασαν στην απόφασή τους έπειτα από διαβούλευση περισσότερων από δέκα ωρών, σε δύο ημέρες.

Ο Ντέρεκ Σόβιν, μετά την καθαίρεσή του από το αστυνομικό σώμα, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης σαράντα ετών για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού κι άλλων 35 χρόνων για τις άλλες δύο κατηγορίες. Η εγγύησή του ανακλήθηκε και η ποινή του θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και θα ξεκινήσει σε οκτώ εβδομάδες. Έως τότε θα παραμείνει προφυλακισμένος.

https://www.youtube.com/watch?v=TVZ2upP7XYM

NBAers και ομάδες πήραν αμέσως θέση, όπως είχαν κάνει και όταν μαθεύτηκε το περιστατικό, υιοθετώντας άμεσα το σύνθημα «Black Lives Matter» (Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία). «Ευθύνη», αρκέστηκε να γράψει στο Twitter ο Λεμπρόν Τζέιμς. Δεν ήταν, φυσικά, ο μόνος παίκτης που έστειλε το μήνυμά του μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης…

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλφς, από την πλευρά τους, αποφάσισαν να δώσουν συμβολικά την μπάλα του εντός έδρας αγώνα τους με τους Σακραμέντο Κινγκς στην οικογένεια του αδικοχαμένου άνδρα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ