16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξέσπασαν Λεμπρόν και Κερ

Στη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεσότα αναφέρθηκε ο Λεμπρόν Τζέιμς, ξεσπώντας μέσω του προσωπικού λογαριασμού του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέσσερις αστυνομικοί στη Μινεάπολις ακινητοποίησαν τον άοπλο άνδρα στο έδαφος, με το πρόσωπό του στο δρόμο, ενώ εκείνος δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ο 46άχρονος βρήκε τραγικό θάνατο από ασφυξία, γεγονός που προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο «βασιλιάς», που σπάνια μένει αμέτοχος σε τέτοιου είδους θέματα, τοποθετήθηκε μέσω Instagram, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του Τζορτζ Φλόιντ την ώρα της δολοφονίας του δίπλα σε μία του πρώην παίκτη του NFL, Κόλιν Κάπερνικ, ο οποίος είχε γονατίσει το 2016 κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική αυθαιρεσία.

«Καταλαβαίνετε τώρα; Ή είναι ακόμα θολό για εσάς;», ήταν το σχόλιο του 35άχρονου σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Do you understand NOW!!??!!?? Or is it still blurred to you?? ??‍♂️ #StayWoke?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LeBron James (@kingjames) στις

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Στιβ Κερ, ο οποίος τοποθετήθηκε μέσω Twitter. «Αυτό είναι δολοφονία. Αηδιαστικό. Σοβαρά, τι διάολο συμβαίνει στις ΗΠΑ;», αναρωτήθηκε ο 54χρονος τεχνικός των «πολεμιστών».

δ

Μέσω Twitter τοποθετήθηκε και ο Ρούντι Γκομπέρ, ανεβάζοντας το ανατριχιαστικό βίντεο που τραβήχτηκε από περαστικούς και σχολιάζοντας: «Εάν αφήνεις το συνάδελφό σου να το κάνει αυτό σε άλλον άνθρωπο, χωρίς να προσπαθήσεις να τον σταματήσεις ή να του μιλήσεις, είσαι εξίσου ένοχος όπως εκείνος. Είναι εκνευριστικό, για την πλειοψηφία των καλών αστυνομικών που ρισκάρουν κάνοντας τη δουλειά τους με το σωστό τρόπο κάθε ημέρα».

Ο παλαίμαχος ΝΒΑer και νυν αναλυτής του ESPN, Στέφεν Τζάκσον, γνώριζε προσωπικά το θύμα και εμφανίστηκε συγκλονισμένος για τον «δίδυμο αδερφό» του, όπως τον χαρακτήρισε.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Where we from not many make it out but my Twin was happy I did. I’m gonna continue to make u proud fam. It makes me so angry that after all the things u been through when u get to your best self that they take u out like this. Fuk Rest Easy Twin

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stephen Jackson Sr. (@_stak5_) στις

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?????? They riding for u Twin ????? hurts the world plus your kids had to see a person who showed so much love die from so much hate. #BigFloydDaGod #Twin Love to all who have love for all ✊?✊?✊?✊?✊?✊

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stephen Jackson Sr. (@_stak5_) στις



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ