21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νίκος Δίπλαρος: Η εκδίκηση στην ΑΕΚ άργησε έξι χρόνια! (pics+vids)

Ο Νίκος Δίπλαρος ήταν η μορφή του αγώνα στην εμφατική νίκη του Απόλλωνα Πατρών κόντρα στην ΑΕΚ με 84-68 και το Basketa.gr θυμάται την ιστορία που είχε προκαλέσει σάλο πριν έξι χρόνια με πρωταγωνιστές τον Έλληνα γκαρντ και την Ένωση!

Ο 24χρονος γκαρντ ήταν απολαυστικός κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» και τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη! Τείνει να κάνει... συνήθεια τις μεγάλες εμφανίσεις εντός έδρας, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην πρεμιέρα είχε επικρατήσει... μόνος του απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας πετυχαίνοντας τότε 24 πόντους και μοιράζοντας 10 ασίστ για ένα εντυπωσιακό double double.

Παρ' όλα αυτά η εκπληκτική του εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ και η ευρεία νίκη του συνόλου του Νίκου Βετούλα αποτέλεσε και μία άτυπη προσωπική ρεβάνς για τον ίδιο το Δίπλαρο. Και όχι άδικα. Άλλωστε στα 18 του χρόνια είχε εκδιωχθεί με άσχημο τρόπο από την Ένωση, επειδή απλώς είχε αποκαλύψει τους προσωπικούς του στόχους! Είχε μάθει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι θα πρέπει να φέρεται πιο διπλωματικά για να είναι αρεστός! Πλέον πάντως έχοντας επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του δείχνει ικανός να ηγηθεί μίας ομάδας της Basket League και προς το παρόν τα καταφέρνει θαυμάσια, δίνοντας απαντήσεις προς κάθε κατεύθυνση.

Ας θυμηθούμε όμως από την αρχή την ιστορία...

Το καλοκαίρι του 2015 η Εθνική Εφήβων στο κλειστό του Βόλου κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές εκείνης της ομάδας που στην άκρη του πάγκου είχε τον Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Μεταξύ των παιδιών που είχαν ξεχωρίσει όμως για την αξία τους και το πάθος που κατέθεταν στο παρκέ, ήταν και ο Νίκος Δίπλαρος του Έσπερου Πατρών. Η ΑΕΚ τον είχε ανακαλύψει νωρίτερα και είχε ανακοινώσει την απόκτησή του στα τέλη Ιουνίου του 2015. Όλα όμως άλλαξαν πολύ γρήγορα...

Η δήλωση που... εξόργισε την ΑΕΚ

Σε μία συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στις αρχές Αυγούστου του ίδιου έτους, ο Δίπλαρος δεν κρύφτηκε πίσω από δάχτυλό του. Αρχικά αποκάλυψε ότι ήταν οπαδός του Ολυμπιακού και ξεκαθάρισε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να παίξει στον Παναθηναϊκό. Η δήλωση που εξόργισε το «στρατόπεδο» της Ένωσης όμως ήταν η εξής: «Η ΑΕΚ είναι νέα αρχή, έχω όρεξη για δουλειά, αλλά στην εποχή μας ζητώ το καλύτερο για τον εαυτό μου και θέλω να παίξω τώρα καλά ώστε να πάω μια μέρα στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό». Αυτό μεταφέρθηκε χωρίς ακρίβεια κι έγινε λόγος για «σκαλοπάτι» στην καριέρα του, δίχως φυσικά να το έχει πει έτσι. Η αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» ήταν να τον αποδεσμεύσουν, παρά το γεγονός ότι δήλωσε δημόσια συγγνώμη κι απολογήθηκε για τα λόγια του. Η σχετική ανακοίνωση ήταν λιτή κι ανέφερε:

«H διοίκηση της ΑΕΚ ανακοινώνει, ότι αποφάσισε σήμερα (14/08) τη λύση της συνεργασίας της με τον Νίκο Δίπλαρο.

Ο αθλητής είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του όπου επιθυμεί».

Ο Άρης και ο Πανιώνιος

Όπως ήταν λογικό για κάποιο χρονικό διάστημα ο 18χρονος τότε γκαρντ προσπαθούσε να ξαναβρεί τα πατήματά του. Ξεκίνησε προπονήσεις με τον Άρη και μετακόμισε οριστικά στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι «κίτρινοι» του πρότειναν τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και του άνοιξαν νέους ορίζοντες. Μετά την πρώτη του σεζόν στη Θεσσαλονίκη, δίχως να βρει ιδιαίτερο χρόνο και χώρο, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός στους Μαχητές Δόξας Πευκών ούτως ώστε να πάρει ευκαιρίες στην Α2. Πράγματι αυτό συνέβη όμως όταν επέστρεψε στον «Αυτοκράτορα», η παρουσία του ήταν σύντομη.

Στις αρχές Νοεμβρίου του 2017 έγινε γνωστό ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν τον υπολόγιζε κι έμεινε ελεύθερος. Ήδη και ο ίδιος είχε βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και κατέβηκε στην Αθήνα για λογαριασμό του Πανιώνιου. Μετά από μία εξαιρετική σεζόν με τους «κυανέρυθρπους» αποφασίστηκε να παραμείνει για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική περίοδο κάτοικος Νέας Σμύρνης. Αυτό συνέβη και μάλιστα διετέλεσε κι αρχηγός του Πανιωνίου σε μία επιτυχημένη συνεργασία, καθώς βοήθησε σημαντικά τον «ιστορικό» να παραμείνει στη Basket League.

Η περιπλάνηση στο εξωτερικό

Το πλήρωμα του χρόνου για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο εξωτερικό είχε έρθει κι έτσι μετακόμισε στη Λόβτσεν του Μαυροβουνίου για τη σεζόν 2019-20. Εκεί έμεινε μέχρι το Δεκέμβριο του έτους μαζεύοντας σημαντικές εμπειρίες από την Αδριατική Λίγκα και στη συνέχεια έφτιαξε τις βαλίτσες του για τη Γεωργία και την Μπατούμι η οποία ήταν μία από τις πρωταγωνίστριες στο πρωτάθλημα της χώρας. Έμεινε εκεί μέχρι την έξαρση του κορονοϊού που δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός που τον βοήθησε σημαντικά

Το καλοκαίρι του 2020 αποφασίστηκε να λάβει μέρος ως βοηθητικός στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού υπό τις οδηγίες του Γιώργου Βόβορα. Ο Έλληνας τεχνικός εκτίμησε τη σκληρή του προσπάθεια. Ανταμείφθηκε για την πολύ καλή και φιλότιμη παρουσία του με μία θέση στο ρόστερ της περασμένης σεζόν. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Άλμπα στο Βερολίνο πάντως ήταν ο Όντεντ Κάτας εκείνος που τον έριξε για πρώτη φορά στο παρκέ για παιχνίδι Ευρωλίγκας σε μία σπουδαία στιγμή της καριέρας του. Έπαιξε περισσότερο στην Basket League όπου κατέγραψε 13 συμμετοχές. Το τέλος της σεζόν τον βρήκε να πανηγυρίζει το νταμπλ με τους «πράσινους».

Η δικαίωση για τη δική του αλήθεια

Η ώρα της επιστροφής στην ιδιαίτερη πατρίδα του είχε φτάσει. Η επιστροφή του Απόλλωνα Πατρών στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Δίπλαρο να γυρίσει στη βάση του. Έχοντας μαζέψει αρκετές εμπειρίες και σε μία πολύ καλή μπασκετική ηλικία, ο Νίκος Βετούλας αποφάσισε να του δώσει την «μπαγκέτα» στην περιφέρεια των «μελανόλευκων».

Και μέχρι στιγμής ο 24χρονος άσος τον δικαιώνει απόλυτα για την επιλογή του. Τόσο στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό όσο και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Δίπλαρος πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις. Έστω και με έξι χρόνια καθυστέρηση λοιπόν, θα μπορούσε κάλλιστα να υποστηρίξει κάποιος ότι δικαιώθηκε για τη δική του αλήθεια. Βέβαια όποιος τον γνωρίζει θα ξέρει πολύ καλά ότι μετά το συμβάν του 2015 ο Έλληνας γκαρντ προσέχει πολύ καλά τι λέει. «Μιλάει» μόνο στο παρκέ με την προσπάθειά του...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ