21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απόλλων Πατρών-ΑΕΚ 84-68: Έκανε πλάκα στο «φάντασμα» της Ένωσης (vid+pics)

Ο Απόλλων Πατρών ήταν εντυπωσιακός απέναντι στην αποκαρδιωτική ΑΕΚ και τη διέλυσε με 84-68 σε αγώνα της 3ης αγωνιστικής της Basket League.

Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη του συνόλου του Νίκου Βετούλα που άφησε πίσω του την ήττα από τον Κολοσσό στη Ρόδο. Παράλληλα η Ένωση υπέστη τη δεύτερη φετινή της ήττα μακριά από την έδρα της προβληματίζοντας έντονα με την απόδοσή της στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε στην ΑΕΚ η οποία έβρισκε πολλές λύσεις στην επίθεση και ξέφυγε νωρίς με 14-7, ενώ στο φινάλε του πρώτου κομματιού της αναμέτρησης ήταν μπροστά με 22-17. Η δεύτερη περίοδος όμως ανήκε πλήρως στον Απόλλωνα Πάτρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησε εντυπωσιακά και προσπέρασε με επιμέρους σκορ 15-2 (32-24, 13'), για να προηγηθεί στο φινάλε του ημιχρόνου με 46-35.

Στο τρίτο κομμάτι της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι συνέχισαν να διατηρούν τον έλεγχο και στο 30' είχαν εξασφαλίσει προβάδισμα έξι πόντων (62-56) και μαζί ένα μικρό προβάδισμα νίκης. Η άμυνα των «μελανόλευκων» ήταν εντυπωσιακή στο μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας περιόδου και διαδοχικά καλάθια εκτόξευσαν τη διαφορά στους 18 πόντους (76-58, 36') και τα πάντα είχαν κριθεί. Η κόρνα της λήξης βρήκε τον Απόλλωνα να θριαμβεύει με 84-68.

Ο ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ: Ο Νίκος Δίπλαρος ήταν ξανά εντυπωσιακός για τους νικητές. Ο 24χρονος γκαρντ έκανε ό,τι ήθελε τους γκαρντ της ΑΕΚ και στους 22 πόντους με 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, υποπίπτοντας και σε 3 λάθη. Άξιος συμπαραστάτης του ο πρώην «κιτρινόμαυρος» Γιώργος Τσαλμπούρης με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ. Για την Ένωση ο Νίκος Παππάς σημείωσε 17 πόντους, κάνοντας όμως κατάχρηση προσπαθειών με 6/20 σουτ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το σκορ μαρτυράει την ανωτερότητα του Απόλλωνα Πατρών. Η ευστοχία στα τρίποντα (10/23 για τους Πατρινούς) ήταν σημαντική, με την ΑΕΚ να έχει 5/27. Ωστόσο σημαντική ήταν η διαφορά και στους πόντους από τα λάθη (22-6).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ