17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νίκη με διαφορά και “έφυγε” για τους 8 ο Προμηθέας

O Προμηθέας ήταν ουσιαστικός, παθιασμένος και αποφασιστικός στο μεγαλύτερο... μέχρι το επόμενο φετνό ευρωπαϊκό του παιχνίδι, επικράτησε της Μπρέσια με 67-56 στο κατάμεστο κλειστό “ Δημήτρης Τόφαλος” στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Top 16 του EuroCup και είναι αγκαλιά με την πρόκριση για τα προημιτελικά. Aν η Όλντενμπουργκ πάρει απόψε τη νίκη κόντρα στη Βενέτσια, τότε εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκρισή του. Σε αντίθετη περίπτωση ο Προμηθέας, χρειάζεται μία ακόμα νίκη, στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική στη Γερμανία. 


Οι Αχαιοί είχαν γνωρίσει ήττα με 63-57 στις 7 Ιανουαρίου στην Ιταλία, αλλά κατάφεραν να υπερκαλύψουν την απαιτούμενη διαφορά στο γήπεδό τους.

Με άγχος και αρκετές άστοχες προσπάθεις ξεκίνησε το παιχνίδι και από τις δύο πλευρές, με το σκορ της πρώτης περιόδου να τις βρίσκει ισόπαλες στο 16-16. 

Oι παίκτες του Μάκη Γιατρά άρχισαν να αποδίδουν καλύτερα και πήραν κεφάλι με 10 πόντους, 30-20, 3'06" πριν το ημίχρονο, ωστόσο η Μπρέσια κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και να πάει στα αποδυτήρια στο -3 (35-32). 

To τέμπο ανέβηκε μετά την ανάπαυλα. Ο Προμηθέας ανέβασε ξανά το δείκτη της διαφοράς σε ασφαλή επίπεδα, προηγούμενος μέχρι και με 13 πόντους (49-36 και 54-41), ωστόσο ο Λακουιντάνα ήταν εκεί και κρατούσε τη Μπρέσια ζωντανή. 

Το σκορ στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου ήταν στο 57-51 υπερ των γηπεδούχων και το επιμέρους σκορ της περιόδου 10-5, με τους Πατρινούς να χομογελάνε στο φινάλε. 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Πρώτος σκόρερ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 15 και 7 ριμπάουντ. Μεγάλη εμφάνιση από τον Δημήτρη Αγραβάνη με 10 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ