19.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Νίκησε αλλά δεν ξεμπέρδεψε το Λαύριο

Ήταν ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον αυτό που έγινε στο Λαύριο όπου η τοπική ομάδα χρειαζόταν τη νίκη επί του Χολαργού και την πήρε, επικρατώντας με 76-69 όμως δεν μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια, μετά τη νίκη του Ρεθύμνου στη Λήμνου, αφού παρέμεινε σε απόσταση ενός βαθμού από την επικίνδυνη ζώνη.

 


Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, επέβαλλε το παιχνίδι της στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα από την άμυνα βρήκε τον τρόπο να το πάρει και να συνεχίσει να ορίζει τη μοίρα της.

 


Οι ομάδες συμβάδισαν στη διάρκεια της πρώτης περιόδου, με το Λαύριο να παίρνει προβάδισμα με δύο στο φινάλε της (18-16). Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασιστικά στη δεύτερη περίοδο και λίγο πριν τη συμπλήρωση του πενταλέπτου, ξέφυγε με οχτώ (32-24). Ο Χολαργός όμως αντέδρασε και με ένα σερί 10-0, προσπέρασε με 34-32 και έκλεισε το ημίχρονο με “βραχεία” κεφαλή (37-38), αφού εκτελούσε καλύτερα στην επίθεση (με 50% έναντι του 40% των γηπεδούχων).

 


Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, αφού οι διαφορές των ομάδων ήταν μικρές σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Έτσι 10 λεπτά πριν το τέλος, όλα ήταν ανοιχτά (55-57). Το ισχυρό κίνητρο όμως του Λαυρίου, έκανε τη διαφορά στην τελευταία περίοδο. Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί στο πρώτο μισό του παρκέ, κράτησαν τον Χολαργό σε χαμηλά ποσοστά και στους 12 πόντους κι αυτό ήταν αρκετό, σε συνδυασμό με τις καλές επιθετικές επιλογές, για να πάρουν το παιχνίδι με 76-69.

 


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-16, 37-38, 55-57, 76-69

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Χολαργός δεν είχε “αντίδοτο” για τον Μίλαν Μιλόσεβιτς. Ο Βόσνιος είχε σε μόλις 23 λεπτά συμμετοχής 17 πόντους, φορτώνοντας τους αντιπάλους του με επτά φάουλ ενώ προσέφερε και σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού (τρία ριμπάουντ, δύο ασίστ).

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε με διαφορά επτά πόντων, η ευστοχία του Λαυρίου από την περίμετρο (11/24) αλλά και η παραγωγικότητα του στις δεύτερες επιθέσεις (πήρε 17 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ) διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο.


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς, Διαμαντής, Μαγκλογιάννης


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ