14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέο «αίμα» με το σταγονόμετρο στην Basket League (pic, vids)

Στην... προαιώνια συζήτηση για το αν οι ομάδες της Basket League θα έπρεπε να δίνουν περισσότερες ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες ή ευκαιρίες σε περισσότερους νεαρούς παίκτες, ήρθε η δύσκολη πραγματικότητα της πανδημίας να καταστήσει σχεδόν αυτονόητη αυτήν την επιλογή και υποχρεωτική αυτήν την οδό, για τις περισσότερες τουλάχιστον ομάδες. Γιατί τα μειωμένα έσοδα από την πλήρη απουσία κόσμου στις εξέδρες -ευτυχώς υπάρχουν η κεντρική χορηγία, η τηλεόραση και στο τέλος ήρθε να προστεθεί η «ανάσα» από τη φορολόγηση των στοιχηματικών- εξ ορισμού έβαλε την πλειοψηφία των ομάδων σε μία αφετηρία με μικρότερα, από τα συνηθισμένα, μπάτζετ.

 


Η κανονική περίοδος φτάνει στο τέλος της -απέμειναν ένα εξ αναβολής ματς και μία αγωνιστική- και το λεγόμενο «νέο αίμα» το βλέπουμε με το σταγονόμετρο. 12 ομάδες έχει η κατηγορία και συνολικά 12 είναι οι πρωτοεμφανιζόμενοι παίκτες της Basket League -εκτός βέβαια των ξένων- που πάτησαν το παρκέ, χωρίς να έχουν όλες συμμετοχή στο «βάπτισμα του πυρρός» γι' αυτά τα παιδιά αφού οχτώ ήταν εκείνες που έδωσαν τις πρώτες ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά...

 

Άρης: Κυριάκος Πετανίδης
Ηρακλής: Γιώργος Γκιουζέλης
Ιωνικός: Μάριος Γιώτης
Λάρισα: Γιώργος Μόσιαλος, Γιάννης Τσιούλκας
Λαύριο: Γιώργος Παπανδρέου, Αλέξανδρος Σταματογιάννης
Μεσολόγγι: Θάνος Χονδρογιάννης, Σωκράτης Ναούμης
ΠΑΟΚ: Αντώνης Καραγιαννίδης, Απόστολος Ρούμογλου
Περιστέρι: Τζουλιάνο Τόλα

 


Η εξαίρεση του Ρογκαβόπουλου επιβεβαιώνει τον κανόνα

 

Μέσα στα ρόστερ των ομάδων της κατηγορίας, υπάρχουν αρκετοί παίκτες γεννημένοι από το 2001 ως το 2003, 20άρηδες δηλαδή, ή 19άρηδες και 18άρηδες. Από αυτούς μόνον ο Νίκος Ρογκαβόπουλος είχε πραγματικό ρόλο στην ομάδα του, αφού μέχρι που προέκυψε το ζήτημα με την ΑΕΚ είχε στο Πρωτάθλημα 14 λεπτά συμμετοχής με 4,6 πόντους και 2,1 ριμπάουντ.

 

 


Ήταν η εξαίρεση του κανόνα που θέλει τους παίκτες αυτών των ηλικιών να γεμίζουν απλά τις 12άδες και να παίζουν, στην καλύτερη περίπτωση, στα τελευταία λεπτά των αγώνων που έχουν κριθεί. Η παρουσία κυρίως του Άρη με τη σπουδαία εμφάνιση του Όμηρου Νετζήπογλου στο ματς με τον Ιωνικό και σε ένα μικρότερο βαθμό προχθές του ανήλικου ακόμη, Απόστολου Ρούμογλου στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, έμοιαζε περισσότερο με... αναλαμπή.

 

 

 


Συνολικά 20 παίκτες, γεννημένοι μετά το 2000, έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής στο φετινό Πρωτάθλημα. Από αυτούς δύο έχουν φτάσει σε τριψήφιο αριθμό λεπτών, άλλοι έξι έχουν τουλάχιστον 10 λεπτά παρουσίας στο παρκέ και οι υπόλοιποι 12 έχουν περιοριστεί σε συνολική συμμετοχή ενός ως εννιά λεπτών...

 

 


Photo Credits Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ