18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νέος… Σαρίφ-ης στην πόλη! (vids)

Για όσους είναι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία fans, 30 και άνω δηλαδή, που έχουν πλούσιες και ποιοτικές παραστάσεις από την προηγούμενη γενιά αστέρων του ΝΒΑ, έχει ενδιαφέρον να αρχίσουν να βλέπουν τώρα να παίζουν μπάσκετ τα παιδιά αυτών των αστέρων. Οι συγκρίσεις θα είναι αναπόφευκτες και θα έχουν την πλάκα τους.

Ο Σαρίφ Ο'Νιλ είναι μια τέτοια περίπτωση, που ανυπομονούμε να δούμε. Από το όνομα καταλαβαίνετε όλοι τίνος παιδί είναι. Πρόκειται για το τρίτο κατά χρονολογική σειρά γέννησης παιδί του Σακίλ Ο'Νιλ και της συζύγου του, Σόνι. Στα 18 του χρόνια θεωρείται ένα από τα καλύτερα prospects στις ΗΠΑ, νούμερο 32 στην σχετική κατάταξη των αποφοίτων γυμνασίων (ως γνωστόν, οι Αμερικανοί δεν αφήνουν τίποτα χωρίς να το κατατάξουν...), θα παίξει μπάσκετ στο πανεπιστήμιο και έχει ήδη χαράξει πορεία για το ΝΒΑ.

Κάπου εδώ τελειώνουν οι ομοιότητες με τον πατέρα του. Ο Σαρίφ είναι μεν ψηλός, αλλά όχι όσο ο "Σακ". Το μπόι του φτάνει τα 2,07μ. σήμερα που μιλάμε. Επίσης δεν έχει τη δύναμη του πατέρα του, που ως γνωστόν έπαιζε σαν... τανκ και δεν άφηνε τίποτα όρθιο στο πέρασμά του. Ο Σαρίφ είναι πιο ντελικάτος, πιο αθλητικός κι έχει εξαιρετικό περιφερειακό σουτ. Στην Αμερική λένε πως συνδυάζει το σουτ και την ικανότητα στα ριμπάουντ καλύτερα από κάθε άλλο αθλητή στην ηλικία του στη χώρα! Ως εκ τούτου παίζει ως πάουερ φόργουορντ και καθόλου ως σέντερ.

Θα φοιτήσει, τέλος, σε διαφορετικό πανεπιστήμιο από αυτό που φοίτησε ο πατέρας του. Παρότι το Λουιζιάνα Στέιτ, κολέγιο που έγινε ευρέως γνωστό κυρίως χάρη στον "Σακ", τού έκανε πρόταση, εκείνος επέλεξε αρχικά να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Δεσμεύτηκε μάλιστα γι' αυτό τον χειμώνα, όμως μερικές εβδομάδες αργότερα, περί τα τέλη Φεβρουαρίου, το ESPN αποκάλυψε ότι ο προπονητής των Ουάιλντκατς, Σον Μίλερ, είχε κάποιες περίεργες τηλεφωνικές επαφές με έναν ατζέντη προκειμένου ο τελευταίος να μεσολαβήσει ώστε ο ΝτεΑντρέ Έιτον (νούμερο 1 στο φετινό ντραφτ) να επιλέξει την Αριζόνα.

Προκλήθηκε σάλος, που δεν άρεσε καθόλου στον Σαρίφ. Κι έτσι αποφάσισε να άρει τη δέσμευσή του στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και να επιλέξει άλλο. Το UCLA, που πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι ο Σαρίφ Ο'Νιλ θα φοιτήσει και θα παίξει μπάσκετ εκεί τη νέα σεζόν. Σε μια ομάδα μάλιστα, που έχει μια από τις καλύτερες σειρές freshmen σε όλο το NCAA φέτος.

Σακίλ: "Δεν του έδωσα καμία συμβουλή"!

Κάπου εδώ ο γνωστός συνομωσιολόγος Έλληνας θα έλεγε: "Καλά, κι εγώ αν είχα πατέρα τον Σακίλ, στα καλύτερα κολέγια θα έπαιζα κι ο δρόμος μου για το ΝΒΑ θα ήταν ανοικτός". Την απάντηση, ωστόσο, δίνει ο ίδιος ο Σακίλ Ο' Νιλ. Και είναι αφοπλιστική:

"Είμαι πολύ ευτυχής ως πατέρας και ειδικά ως πρώην μπασκετμπολίστας, που δεν είμαι υποχρεωμένος να πάρω κανέναν τηλέφωνο και να του πω: "Έι, δώσε στον γιο μου μια υποτροφία". Γιατί ο Σαρίφ κέρδισε όλες αυτές τις προσφορές και την αναγνώριση μόνος του. Έκανε τα πάντα μόνος του, διάλεξε το σχολείο μόνος του κι εμένα δεν μου έπεσε κανένας λόγος για το πού θα πάει. Παρόλο που δεν ακολούθησε τα χνάρια μου, είμαι περήφανος για την απόφασή του.

Χειρίστηκε την κατάσταση σαν άντρας. Γι' αυτό, όταν μου τηλεφώνησε και ζήτησε τη συμβουλή μου, του είπα ότι εγώ δεν δίνω συμβουλές, γιατί είναι πια 18 ετών. Ο πατέρας μου έκανε το ίδιο σε μένα, οπότε αυτό εγώ το λέω... γονεϊκό deja vu! Και ξέρω ότι ο Σαρίφ θα γίνει ακόμα καλύτερος άνθρωπος και παίκτης αν προχωρήσει μόνος του κι αν αποκτήσει τη δική του προσωπικότητα". 

Απάντηση δίνουν, ωστόσο, και τα γεγονότα. Παρότι συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα κορυφαία ταλέντα της χώρας και παρότι είναι ο γιος του Σακίλ Ο'Νιλ, πέρυσι δεν τον κάλεσαν να πάρει μέρος στο McDonald's All-American Game, στο οποίο παίζουν κάθε χρόνο οι καλύτεροι μαθητές γυμνασίων της χώρας. Για τον Σαρίφ αυτό ήταν ένα σοκ. Μια μαχαιριά στην καρδιά. Αλλά το ξεπέρασε.

Βέβαια, βοήθησε σε αυτό και το ότι έσπευσαν αμέσως να τον παρηγορήσουν όχι μόνον ο μπαμπάς του και η μαμά του, αλλά και οι μεγαλύτεροι σούπερ σταρ του ΝΒΑ, όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Κόμπι Μπράιαντ, αυτοπροσώπως. Αυτό είναι ένα προνόμιο που έχει επειδή είναι ο γιος του Σακίλ, αλλά φαίνεται πως είναι και το μόνο. Κατά τα άλλα πρέπει ο ίδιος να αποδείξει αν μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει τον θρυλικό πατέρα του.

Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αυτή την προσπάθεια...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ