15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μπόλντγουιν – Μπάγερν: Διέψευσε μέχρι και τον τελευταίο (vids+pic)

Ο Ουέιντ Μπόλντγουιν έφυγε σαν... κυνηγημένος από τον Ολυμπιακό και το καλοκαίρι φαίνεται πως βρήκε το... λιμάνι του, όχι στον Πειραιά αλλά στο Μόναχο.

Η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να πετύχει το ακατόρθωτο και να έχει βλέψεις ακόμη και για Final 4. Δηλαδή να γράψει ιστορία στο γερμανικό μπάσκετ, καθώς εξασφάλισε την παρουσία ομάδας από την χώρα για πρώτη φορά στα χρονικά της διοργάνωσης και φαίνεται πως δεν έχει φτάσει ακόμη το ταβάνι της.

Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι από τους πολλούς που κρύβονται πίσω από αυτή την επιτυχία. Από τη μία είναι ο Αντρέα Τρινκιέρι και από την άλλη ο «κουμαναταδόρος» των «Βαυαρών» εντός παρκέ, Ουέιντ Μπόλντουιν. Ναι κι όμως είναι εκείνος ο αθλητής που φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού την περσινή σεζόν και τον έφερε στα μέρη μας ο Ντέιβιντ Μπλατ και αποτέλεσε την πρώτη ευρωπαϊκή του πρόκληση. Ναι είναι εκείνος που για πολλούς δεν είχε τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να ανταποκριθεί στον δύσκολο ρόλο να βρίσκεται στο ερυθρόλευκο ρόστερ και να σταθεί δίπλα στους υπόλοιπους παίκτες.

Μετά την εξάπλωση του κορονοίού και την ακύρωση των πρωταθλημάτων θεωρούνταν ήδη ξένο σώμα από τον Ολυμπιακό και δεν υπολογίζονταν από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Όμως αυτό που δεν έβλεπαν οι υπόλοιποι το είδε ο Αντρέα Τρινκιέρι και άνοιξε τις... πόρτες της Μπάγερν για να του δώσει την ευκαιρία να απαντήσει μέσα στο γήπεδο και να δείξει ότι άδικα δεν έβρισκε κάποιο συμβόλαιο από άλλη ομάδα της Εuroleague μέχρι εκείνη την στιγμή.

Την φετινή σεζόν αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους των αντιπάλων της Μπάγερν και πολλά βράδια ξεχώρισε με την απόδοσή του. Στην διοργάνωση φέτος καταγράφει αισθητή άνοδο σε όλες τις κατηγορίες των στατιστικών συγκριτικά με την περσινή σεζόν στον Ολυμπιακό, σημειώνοντας 20.1 πόντους, 5.1 ασίστ, 3.9 ριμπάουντ και 1.5 κλεψίματα κατά μέσο όρο σε 31 αγώνες, ενώ αντίστοιχα πέρυσι μετρούσε 11.7 πόντους, 3.9 ασίστ και 3.8 ριμπάουντ σε 24 αγώνες. Σημαντική βελτίωσε έδειξε και στο τρίποντο, αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, όπου αγγίζει περίπου το 47%.

Η χθεσινή ημέρα του άνηκε, όχι επειδή έκανε την εμφάνιση της καριέρα του, αλλά μετά την πραγματοποίηση του κατορθώματός του συνειδητοποίησε με ένα πούρο στο στόμα, που βρισκόταν πέρυσι και πως εξελίχθηκε η φετινή σεζόν, νιώθοντας περήφανος για τον εαυτό του και τα άλματα βελτίωσης που έκανε. Εξάλλου η πικρία για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν πέρυσι φάνηκε περίτρανα και από το μήνυμα που ανέβασε στο προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

«Η ομάδα προκρίθηκε στα playoffs της EuroLeague. Πρώτη γερμανική ομάδα που κατάφερε να το κάνει αυτό. Η ομάδα έχει αγωνιστεί όλη αυτή την χρονιά, έχοντας έναν στόχο στο μυαλό της. Μία νέα σεζόν αρχίζει σύντομα. Α, και επί της ευκαιρίας, απορρίφθηκε, απέτυχα, εγκατέλειψα. Με έστειλαν μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου. Όλα για έναν λόγο" (F.E.A.R: For Everything a Reason)»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ