16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μπούργος – Τενερίφη 68-92: Την ισοπέδωσε και προκρίθηκε (vid)

Με μία άνετη εκτός έδρας επικράτηση (92-68) πραγματοποίησε την "σκούπα" επί της Σαν Πάμπλο Μπούργος η ομάδα της Τενερίφης, κλειδώνοντας έτσι το "ιστορικό" εισιτήριο για την φάση των ημιτελικών της ισπανικής Liga Endesa.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης σίγουρα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε στο δεύτερο εικοσάλεπτό της. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν πολύ κοντά καθ'όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, με τη Μπούργος μάλιστα, ως γηπεδούχος, να έχει μπει λίγο καλύτερα και να κρατάει μια μικρή διαφορά 6 πόντων (41-35). Το δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Η ομάδα των Κανάριων Νήσων μπήκε σαρωτικά, και με ένα επιμέρους 31-11, εκτόξευσε τη διαφορά στους 14 πόντους, ρίχνοντας στο καναβάτσο τη γηπεδούχο ομάδα και βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη-πρόκριση. Η τελευταία περίοδος της αναμέτρησης είδε την Τενερίφη να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της και να ανεβάζει τη διαφορά στους 25 πόντους, ταπεινώνοντας την δις νικήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ, Μπούργος και κλειδώνοντας το εισιτήριό της για τα ημιτελικά της Liga Endesa, όπου θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της. Εκεί, θα περιμένει τον νικητή του ζευγαριού της Μπαρτσελόνα με τη Μπανταλόνα.

Από την άλλη, η Μπούργος μπορεί να διασύρθηκε στον αγώνα που ολοκλήρωσε τη σεζόν της, όμως έχει να υπερηφανεύεται για την καλύτερη αγωνιστική περίοδο της ιστορίας της, στην οποία κέρδισε τρεις τίτλους, δύο φορές αυτόν του πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και το FIBA Intercontinental Cup, με τον κόσμο της να αποθεώνει παίκτες και προπονητές μετά την τελευταία κόρνα.

https://twitter.com/MovistarBasket/status/1400538289791250438

Για τους νικητές, πρώτος σκόρερ με 20 πόντους αλλά και 9 ασίστ ήταν ο αειθαλής Βραζιλιάνος, Μαρθελίνιο Χουέρτας, ενώ 18 πόντους με 6 τρίποντα είχε ο Άαρον Ντόνερκαμπ. Για τη Μπούργος, 20 πόντους και 7 ριμπάουντ είχε ο Κράβιτς, με τον Θαντ ΜακΦάντεν να προσθέτει άλλους 10 πόντους.

https://twitter.com/LigaEndesa/status/1400540178582671362



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ