24.1 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Μπουρούσης: «Τους σέβομαι, αλλά θέλω τη νίκη»

Ο Παναθηναϊκός πέταξε με προορισμό την Μπασκόνια για την αυριανή, ιδιαίτερα σημαντική αναμέτρηση και στην αποστολή βρίσκονται δύο πρόσωπα που γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει Μπασκόνια και σε τι ατμόσφαιρα θα αγωνιστούν οι «πράσινοι». Τόσο ο Γιάννης Μπουρούσης, όσο και ο Μάικ Τζέιμς φορούσαν τη φανέλα της Βάσκικης ομάδας πέρυσι και ήταν από τα πλέον αγαπημένα πρόσωπα.

Οι δυο τους και οι συμπαίκτες τους θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι του πλεονεκτήματος για την επόμενη φάση. Ο Μπουρούσης αναφέρθηκε στη σχέση που έχει με τους αυριανούς οικοδεσπότες: «Τρέφω μόνο θετικά συναισθήματα για την Μπασκόνια. Τους σέβομαι και με σέβονται! Οι φίλαθλοι αγαπούν την ομάδα και αγάπησαν και μένα πέρυσι. Δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί όμως την ώρα του αγώνα. Θα προσπαθήσω να κάνω το παιχνίδι μου και να κάνω ό,τι μπορώ για να νικήσουμε».

Ο αγώνας είναι ένας ακόμη «τελικός» και ο Έλληνας σέντερ το γνωρίζει: «Μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, ο αγώνας είναι ένας τελικός, απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα με δύσκολη έδρα. Έχουμε μία ευκαιρία να μπούμε στην τετράδα και θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος. Η Μπασκόνια παίζει με μεγάλη ένταση και ενέργεια εκεί και ο κόσμος βοηθά πολύ. Οαίζει πολύ καλά τελευταία και έρχεται από μία πολύ μεγάλη νίκη επί της Μπάμπεργκ εκτός έδρας. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Παρά την αλλαγή προπονητή, ο Μπουρούσης βλέπει πως οι Βάσκοι παίζουν περίπου το ίδιο μπάσκετ με πέρυσι: ¨Τρέχει πολύ και πρέπει να ελέγξουμε οπωσδήποτε το ρυθμό. Να παίξουμε με περισσότερο μυαλό, ιδιαίτερα σε κάποια σημεία που μπορεί να βρεθούμε μπροστά στο σκορ. Δεν πρέπει να μας παρασύρει ο ενθουσιασμός. Σε αυτό το γήπεδο οι διαφορές και το προβάδισμα αλλάζουν πολύ γρήγορα».

Πασκουάλ: «Ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι»

«Ο αγώνας είναι διαίτερα δύσκολος και πρέπει να παλέψουμε σκληρά για τη νίκη», ήταν τα πρώτα λόγια του Τσάβι Πασκουάλ μιλώντας στο αεροδρόμιο.

«Είναι πρόκληση να αγωνιστούμε εκτός έδρας καλά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, θέλουμε να κάνουμε το επόμενη βήμα και πιστεύω πως βρισκόμαστε στο σημείο να παλέψουμε για τη νίκη. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, καθώς έχει παίκτες που έχουν έφεση σ’ αυτό όπως ο Σενγκέλια, ο Χάνγκα, ο Τίλι και το ρυθμό, γιατί είναι ομάδα που εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου και φεύγει στον αιφνιδιασμό. Και μην ξεχνάμε πως είναι ομάδα που είναι πάντα πιο δυνατή στο σπίτι της. Είνα περιττό να μιλήσουμε για συγκέντρωση για 40 λεπτά. Πρέπει να μάθουμε να παίζουμε καλύτερα όταν είμαστε πίσω στο σκορ και να περιμένουμε τις κατάλληλες στιγμές και ευκαιρίες για να επανέλθουμε.»

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ