22.2 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Μπερτομέου: «Δεν προσφέρουμε ποτέ λεφτά στις ομάδες»

Στη διαφορετική πολιτική που ακολουθούν η Ευρωλίγκα και η FIBA, για να προσελκύσουν ομάδες να παίξουν στις διοργανώσεις τους, στάθηκε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου παραχώρησε ακόμα μία συνέντευξη, αυτή τη φορά στο ισραηλινό κανάλι Sport5. Αρχικά, επανέλαβε την πεποίθησή του πως ο Παναθηναϊκός δεν θα αποχωρήσει προκειμένου να αγωνιστεί στο Basketball Champions League, παρά τα όσα ακούστηκαν τελευταία.

«Το μέλλον για τον Παναθηναϊκό δεν θα είναι καλό εκτός Ευρωλίγκας. Φυσικά και περιμένω να παραμείνει στη διοργάνωση. Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν δυσκολίες, δεν υπάρχει εξαίρεση. Ωστόσο, πιστεύω ότι θα μείνει μαζί μας, γιατί όταν φεύγεις από την Ευρωλίγκα χάνεις την ευκαιρία να προσφέρεις στο κοινό σου το καλύτερο μπασκετικό προϊόν στην Ευρώπη», ανέφερε σχετικά ο Ισπανός αξιωματούχος.

Εν συνεχεία, σχολίασε για τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την προσπάθειά της να προσελκύσει ομάδες στο BCL προσφέροντάς τους οικονομικό κίνητρο: «Εάν η FIBA προσφέρει λεφτά σε συγκεκριμένες ομάδες, τότε το καταλαβαίνω ότι η πρότασή της είναι πιο ελκυστική για εκείνες. Ωστόσο, δεν βλέπω οι ομάδες που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις να βελτιώνονται σημαντικά. Αντιθέτως, το είδαμε και με ομάδες όπως η Χάποελ Ιερουσαλήμ να μικραίνουν. Εμείς δεν προσφέρουμε ποτέ λεφτά στις ομάδες, αλλά η FIBA έχει άλλη πολιτική».

Θυμίζουμε πως οι Ισραηλινοί αγωνίζονταν επί χρόνια στο Eurocup, που τελείται υπό τη σκέπη της Ευρωλίγκας, αλλά τις τελευταίες δύο σεζόν επέλεξαν να παίξουν στη διοργάνωση της FIBA, το Basketball Champions League. Μάλιστα, είναι από τις ομάδες που διεκδικούν να διοργανώσουν στο γήπεδό τους, την επιβλητική «Pais Arena», το Φάιναλ 8 της φετινής αγωνιστικής περιόδου, η οποία διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ