16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μπαχτσέσεχιρ-Ηρακλής 86-66: Το μυαλό του είναι στα πιο σημαντικά (pics, vid)

Παίζοντας χωρίς βαθμολογικό κίνητρο πια αφού έχασε τις τελευταίες ελπίδες πρόκρισης στη δεύτερη φάση του FIBA Europe Cup με την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τη Λέιντεν στο Ιβανώφειο και στη σκιά της είδησης της αφαίρεσης τριών βαθμών από τον πίνακα της Basket League, ο Ηρακλής ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από την Μπαχτσέσεχιρ με 86-66.

 

 
Στο ματς στο οποίο έκανε ντεμπούτο, στην τρίτη θητεία του στον πάγκο του Ηρακλή ο Κώστας Μέξας, οι «κυανόλευκοι» έκαναν την προσπάθεια τους απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου και αήττητη Μπαχτσέσεχιρ αλλά ήταν φανερό ότι δεν θα μπορούσε να αποδειχτεί αρκετή για να τους οδηγήσει σε μία νίκη γοήτρου.

 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Γιάννης Κουζέλογλου τραυματίστηκε λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου στον αριστερό αστράγαλο και δεν επέστρεψε στο παρκέ. Μένει να φανεί αν τίθεται υπό αμφισβήτηση η παρουσία του στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Άρη στο «Παλέ».

 

 

Ο Ηρακλής άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 11-4 στο 4’ όμως σύντομα οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και με κάποια περιφερειακά σουτ βρέθηκαν στο +6 στο 9’ (22-16) ενώ μετά από τρία λεπτά στη δεύτερη περίοδο προηγήθηκαν με εννιά (30-21) και στο 17’ πήραν προβάδισμα με 14 (42-28). Στο τέλος του ημιχρόνου η τουρκική ομάδα ήταν μπροστά με 11 (45-34).

 

Η εικόνα της τρίτης περιόδου δεν διαφοροποίησε τις ισορροπίες (62-47) ενώ οι Τούρκοι μπήκαν στην τέταρτη με ένα 10-0 που εκτόξευσε τη διαφορά στους 25 (72-47). Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και απλά επικύρωσαν το 5-0 της Μπαχτσέσεχιρ και το 0-5 του Ηρακλή.

 

 

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Για τον Ηρακλή υπάρχουν ξεκάθαρα πια, άλλες προτεραιότητες από τον τρόπο με τον οποίο θα κλείσει την αρνητική έτσι κι αλλιώς πορεία του στην Ευρώπη. Τα κακά αλλά αναμενόμενα μαντάτα της αφαίρεσης τριών βαθμών, η διοικητική και αγωνιστική αστάθεια είναι θέματα πολύ πιο σημαντικά από τα αποτελέσματα στο FIBA Europe Cup.

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ηρακλής εκτέλεσε πολύ καλά από μέση και κοντινή απόσταση (24/38 δίποντα) αλλά δεν βρήκε λύσεις από μακριά (4/27). Κάπως έτσι έμεινε κάτω από τους 20 πόντους και στα τέσσερα δεκάλεπτα και συνολικά σε μια χαμηλή επίδοση στην επίθεση.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: FIBA Europe Cup

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ