16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μπαρτσελόνα για Καλάθη

Δύο διαζύγια μπορεί να καταλήξουν σε ένα γάμο. Περίεργα ¨μαθηματικά" θα πείτε, αλλά στο χώρο του αθλητισμού δεν είναι και τόσο δύσκολο. Είναι το... αξίωμα πάνω στο οποίο βασίζεται άλλωστε και το ρεπορτάζ της El Mundo Deporrtivo και αφορά μια πιθανή μετακίνηση του Νικ Καλάθη στην Μπαρτσελόνα. Αυτός, λοιπόν, είναι ο γάμος της υπόθεσης.

Το πρώτο διαζύγιο, το οποίο είναι και επίσημο είναι αυτό ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τον Μάλκολμ Ντιλέινι. Το δεύτερο αυτό που φημολογείται ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Νικ Καλάθη. Κάπως έτσι οι Καταλανοί εκπλέκονται στην υπόθεση Καλάθη.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα ο Καλάθης έχει διαφορετικό στυλ από τον Ντιλέινι, αφού προτεραιότητά του είναι η πάσα και όχι το σουτ. Ο πράσινος γκαρντ έχει μέσο όρο 9.11 ασίστ, πρώτος στη σχετική λίστα και ήταν όγδοος σε αξιολόγηση στην Ευρωλίγκα. Ο Ντιλέινι είχε 13.3 πόντους μέσο όρο, αλλά με κακό ποσοστό στα σουτ τριών πόντων (28%).

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Νικ Καλάθης έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθναϊκό, ύψους 2.2 ευρώ και πως του έγινε πρόταση για μείωση. Θεωρεί πως το οριστικό διαζύγιο είναι απλά θέμα χρόνου, καθώς ο παίκτης έχει αποφασίσει να αποχωρήσει και προσθέτει πως αυτό που απομένει είναι ο διακανονισμός για να πάρει τα χρήματα τα οποία του οφείλονται.

Ο Χοσέ Ιγνάθιο Ουγκιέ που υπογράφει το κείμενο υποστηρίζει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Μπαρτσελόνα θα είναι το ενδιαφέρον που έχει ήδη προσελκύσει από άλλες ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Αρμάνι Μιλάνο, η Αναντόλου Έφες, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αλλά και ο Ολυμπιακός. Μάλιστα αναφέρει πως η Ρεάλ Μαδρίτης θα προχωρήσει σε πρόταση αν τελικά ο Φακούντο Καμπάτσο πει το "ναι" στο ΝΒΑ και η Αναντόλου Έφες αν χάσει τον Βασίλιε Μίτσιτς. Όσο για τον Ολυμπιακό; Αυτό που αναφέρει είναι πως η μεταγραφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει απελευθερώσει χώρο στον προϋπολογισμό της ομάδας, τα οποία μπορούν να πάνε στον Καλάθη.

Επιστρέφοντας στην Μπαρτσελόνα η El Mundo Deportivo αναφέρει πως η ομάδα δεν μπορεί να του προσφέρει αυτή τη στιγμή τα 2.2 που του προσφέρει το συμβόλαιό του στον Παναθηναϊκό. Θα απελευθερώσει όμως χώρο από τα συμβόλαια των Ντιλέινι και Πάνγκος που δεν θα παραμείνουν, ενώ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα επαγγελματικά συμβόλαια της ομάδας από 15 θα μειωθούν σε 12 ή 13. Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων παικτών που θα παραμείνουν στην ομάδα. Ως επίλογο αναφέρει πως στα ατού των Καταλανών είναι η ποιότητα της Μπαρτσελόνα ως σύλλογος, αλλά και η ποιότητα ζωής στην πόλη.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ