15.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μπαρτζώκας: “Χαλαρώσαμε όταν πήραμε διαφορά”

Ο Ολυμπιακός έκανε μια άνετη νίκη στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Το τελικό 75-50 επί της Μπασκόνια στο ΣΕΦ δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα του τι συνέβη στο παρκέ. Όπως όλοι οι προπονητές όμως, έτσι και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είχε τις παρατηρήσεις του και εστίασε σε αυτό που δεν πήγε καλά.

"Χαλαρώσαμε όταν η διαφορά μεγάλωσε", τόνισε μιλώντας αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και πρόσθεσε: "Είναι η αρχή της σεζόν και είναι δύσκολα να παίζεις στο ίδιο επίπεδο για 40 λεπτά. Εκτιμώ τη νίκη και συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Χάσαμε δύο φορές πέρυσι από την Μπασκόνια, αλλά φέτος αρχίζουμε με μια σημαντική νίκη".

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου είχε να πει πολλά περισσότερα: "Θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα, τους παίκτες και τους φιλάθλους για την πρώτη αυτή νίκη. Πάντα το πρώτο παιχνίδι της σεζόν ειδικά εντός έδρας έχει μεγαλύτερη πίεση, είναι δύσκολο.  Ήμασταν συνεπείς στην άμυνα και νομίζω πως εκτελέσμαε το πλάνο μας όπως έπρεπε. Τα γκαρντς μας είχαν 13 αμυντικά ριμπάουντ και ήταν ένα σημείο στο οποίο είχαμε δώσει έμφαση πριν το παιχνίδι. Παρά το ότι δεν ουτάραμε καλά στα σουτ τριών πόντων, είχαμε ποσοστό κάτω από 30%, νικήσαμε εύκολα, γιατί κλέψαμε πολλές μπάλες, είχαμε 20 ασίστ και κάναμε όλα τα σημαντικά στο μπάσκετ".

Σε ερώτηση για το άμυνα - επίθεση στο σημερινό παιχνίδι και την γενικότερη παρουσία του Ολυμπιακού που έπαιξε με ταχύτητα τόνισε: "Είναι η δουλειά μας να κοιτάμε τι γίνεται και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Έχουμε ταλέντο επιθετικά, συνήθως ανεβάζουμε το σκορ πολύ, αλλά η άμυνα είναι σημαντική. Δεχθήκαμε 50 πόντους, αλλά ήταν κάτι στο οποίο ίσως έπαιξε ρόλο και η απόδοση της Μπασκόνια που δεν ήταν σε καλή μέρα. Έχασαν ελεύθερα σουτ και φάσεις στο ζωγραφιστό. Βάλαμε όμως από την πλευρά μας το σώμα μας παίξαμε με επαφές και δημιουργήσαμε γι' αυτούς συνθήκες όχι ευχάριστες στο παρκέ. Μπρούμε να σκοράρουμε αλλά πρέπει να είμαστε αμυντικά συνεπείς για να έχουμε μια καλή χρονιά".

Αναφορικά με τον αποψινό αγώνα και την πρεμιέρα της Basket League που έρχεται την Κυριακή για τον Ολυμπιακό απέναντι στην ΑΕΚ στο ΣΕΦ, ο Μπαρτζώκας τόνισε: "Το πρόγραμμα είνα αυτό που είναι. Σε λιγότερο από μιάμιση μέρα παίζουμε με έναν δύσκολο αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αυτή είναι η ζωή μας και η δουλειά μας στο επόμενο διάστημα. Το καλό είναι ότι είχαμε την ευκαιρία να μην πιέσουμε χρονικά κάποιον παίκτη, μοιράσαμε το χρόνο και θα είμαστε αρκετά φρέσκιοι την Κυριακή".

Σε ερώτηση για την παρουσία του Χασάν Μάρτιν, ο οποίος επιστρέφει από τραυματισμό απάντησε: "Ο Χασάν πήγε καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πήρε 2-3 φάσεις μέσα σε... traffic στη ρακέτα. Δεν ήταν μόνο δικό του λάθος. Δεν έχει χάσει καμία προπόνηση, κάθε μέρα παρουσιάζεται καλύτερος και δεν ανησυχώ γι' αυτόν".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ