22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός – Μπασκόνια 75-50: Σαρωτικός στο ΣΕΦ! (pics)

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα στην Ευρωλίγκα με... θόρυβο. Στο ΣΕΦ επικράτησε κάτι παραπάνω από εύκολα της Μπασκόνια στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, όπως δείχνει το τελικό 75-50. Το επόμενο βήμα θα γίνει και πάλι εντός έδρας με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης (8/10).

Το πρώτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως μπορούν να ελέγξουν το παιχνίδι. Στο δεύτερο το πιστοποίησαν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο και διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Οι Βάσκοι προσπάθησαν να πλησιάσουν με ένα 5-0 (28-18, 11’30’’). Η συνέχεια όμως έγραψε ένα 19-0 ως το 47-18 (19’30’’) με το 300ο τρίποντο του Κώστα Σλούκα στην διοργάνωση.

Το σκηνικό έμεινε το ίδιο και στη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο, παρά το ότι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να περιορίσουν τα λάθη τους και έφτασε στη νίκη με το τελικό 75-50.

MVP: Υπήρχαν παίκτες που ξεχώρισαν, αλλά MVP του αγώνα ήταν η ομάδα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε εντυπωσιακά στην άμυνα, οδήγησε την Μπασκόνια σε λάθη, έτρεξε, πήρε εύκολους πόντους και δεν άφησε φάση να μην εκμεταλλευτεί. Επιθετικά υπήρχαν οι διψήφιοι, αλλά η αλήθεια είναι πως κι εκεί το "βάρος" μοιράστηκε σε πολλούς και όχι σε έναν ή δύο. Όπως και η δημιουργία με Σλούκα, Ντόρσεϊ, Ουόκαπ, Λαρεντζάκη, αλλά και Παπανικολάου.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στο πρώτο ημίχρονο τα λάθη ήταν τρία για τον Ολυμπιακό και 14 για την Μπασκόνια και αυτό εξηγεί σε μεγάλο ποσοστό και τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου. Μαζί με το 2/14 στα τρίποντα ήταν οι αριθμοί που «πλήγωσαν» τους Βάσκους.

Διαιτητές: Μπολτάουζερ, Χορντόφ, Πεεράντι

Δεκάλεπτα: 28-13, 47-25, 63-42, 75-50

Μπορείτε να δείτε το στατιστικό της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ