24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπαρτζώκας: «Μη λέτε ότι… θα πάρουμε και την Ευρωλίγκα»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν ικανοποιημένος για την νίκη και την εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να επισημαίνει, ωστόσο, ότι άπαντες οφείλουν να μείνουν προσγειωμένοι, μην χάνοντας την ευκαιρία να αποθεώσει τον Ουόκαπ και τους υπόλοιπους παίκτες του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα για την μεγάλη νίκη. Ελέγχαμε το παιχνίδι, κερδίζαμε για σχεδόν 40 λεπτά οπότε αξίζαμε να κερδίσουμε. Η Ρεάλ είναι μεγάλη ομάδα, χωρίς κενά. Είναι αθλητική με 2-3 παίκτες σε κάθε θέση. Το να προηγείσαι σχεδόν 40 λεπτά και να δείχνεις τέτοια ένταση δείχνει την προοπτική και τις δυνατότητες της ομάδας μας. Μεγάλο credit δίνω στον κόσμο μας που έδωσε μεγάλη υποστήριξη. Μας έλειψαν πολύ πέρσι. Επειδή είμαι Έλληνας και επειδή αύριο όλοι θα λένε πως θα κερδίσουμε την Euroleague να πω απλώς πως είναι μία νίκη στην δεύτερη αγωνιστική. Πρέπει να έχουμε την ίδια προσέγγιση, να είμαστε ταπεινοί και να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Μόνο έτσι μπορείς να είσαι πετυχημένος».

Για τους 68 πόντους που δέχτηκε ο Ολυμπιακός: «Αν και κάναμε τακτικά λάθη είμαι πολύ ικανοποιημένος. Μόνο ο Γκος δημιούργησε προβλήμα με pull-up και floater. Δεν μας προκάλεσε πρόβλημα συνεργασίες παρά μόνο με pull-up και από επιθετικά ριμπάουντ. Είμαστε πολύ σταθεροί. Όταν μία ομάδα σουτάρει τόσο χαμηλά σημαίνει ότι έχει βγει από τις γωνίες της και έχει πιεστεί».

Για τον Ουόκαπ: «Δεν με πειράζει καθόλου που δεν σουτάρει. Όταν ήταν μέσα η ομάδα ήταν στο +10. Είμαι σίγουρος πως αυτός ο παίκτης δεν κάνει ποτέ ζημιά, ακόμα και όταν δεν βάζει σουτ. Με τέτοιο χαρακτήρα και νοοτροπία».

Για τους πολλούς ηγέτες του Ολυμπιακού: «Δεν πιστεύω τόσο πολύ σε αυτό. Το μπάσκετ αλλάζει. Το ταλέντο του Ντόρσεϊ μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Αν θέλουμε να βαφτίζουμε τους ταλαντούχους παίκτες, μαζί σας. Το μπάσκετ είναι ομαδικό. Όλη η ομάδα αμύνεται και επιτίθεται, μέσα από το ομαδικό παιχνίδι ο καλός παίκτης θα φανεί. Πραγματικά πιστεύω πως έχουμε 12 καλούς παίκτες».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ