15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπαρτζώκας: “Δεν μπορείς να ζεις με το φόβο”

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε τα συγχαρητήριά του στην Μπασκόνια για τη νίκη στο ΣΕΦ και μίλησε για τις απουσίες, το αντιαθλητικό που χρέωσαν οι διαιτητές τον Βασίλη Σπανούλη και ρωτήθηκε για τον αγώνα στη Ρωσία και αν τον θεωρεί υπεύθυνο για τα πολλά θετικά COVID 19 κρούσματα των "ερυθρόλευκων".

«Θα ήθελα να συγχαρώ τη Μπασκόνια για τη νίκη. Το παιχνίδι ήταν όπως το περιμέναμε. Έπρεπε να υπερβάλλουμε εαυτούς σε πολλά πράγματα για να κερδίσουμε. Χρησιμοποιήσαμε πολλά τρικ σε άμυνα και επίθεση. Θα έπρεπε να είχαμε καλύτερα ποσοστά στα τρίποντα και να ξοδεύαμε τα φάουλ πιο έξυπνα για να νικήσουμε. Φοβηθήκαμε, γιατί δεν είχαμε πολλούς παίκτες στον πάγκο. Η Μπασκόνια βρήκε αυτοπεποίθηση. Επιπλέον, έχει σπουδαίους σουτέρ και είχε πολύ ψηλά ποσοστά. Ήταν κακή η προσέγγισή μας. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε, μειώσαμε στους επτά πόντους, αλλά σε εκείνο το σημείο και ενώ είχαμε την κατοχή δόθηκε ένα αντιαθλητικό φάουλ στον Σπανούλη. Μετά δεν βρίσκεις το κουράγιο να επιστρέψεις. Έτσι έχει η κατάσταση, δεν μπορούμε να κλάψουμε τώρα. Εμείς περιμένουμε να γυρίσουν οι απόντες να έχουμε ποιότητα. Ο Μάρτιν έπαιξε με τρεις πανύψηλους παίκτες απέναντί του και δεν έκανε καλά καλά προπόνηση. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Παλέψαμε είχαμε και καλές και κακές στιγμές. Έτσι είναι η Ευρωλίγκα, θα έρθουν και νίκες που δεν το περιμένεις. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να συνεχίσουμε την προσπάθεια".

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το ρυθμό που έχει η ομάδα του, αφού δεν μπόρεσε να αγωνιστεί την περασμένη εβδομάδα στην Ευρωλίγκα, εξαιτίας ακριβώς των απουσιών: "Όποιες ομάδες  είχαν αναβολή έχασαν το πρώτο παιχνίδι που έπαιξαν και αυτές είχαν περισσότερες μονάδες στο ρόστερ απ’ ότι εμείς. Είχαμε ελλείψεις, ειδικά σε συγκεκριμένες θέσεις.  Τα νέα τεστ ελπίζουμε να είναι αρνητικά και να μπουν στην προπόνηση οι παίκτες που απουσιάζουν. Ο Χάρισον είναι καλύτερα και θα μπει. Το πρόβλημα είναι πως δεν κάναμε καν προπόνηση. Είναι και πώς επηρεάζεται το μυαλό όλων. Φοβόμασταν ότι θα είχαμε κολλήσει. Σε κάθε περίπτωση φεύγει το μυαλό από το μπάσκετ. Ελπίζουνε να είμαστε υγιείς και όλοι μαζί για να δούμε πού φτάνει το ταβάνι μας".

Ο Μπαρτζώκας ρωτήθηκε αν έφταιγε το ταξίδι στη Ρωσία για τα θετικά τεστ: "Απ’ ότι έμαθα η ΤΣΣΚΑ παίζει με κόσμο. Μας το έλεγαν από πριν. Όταν γυρίσαμε από τη Ρωσία το ζήσαμε. Κάναμε επαγγελματική δουλειά. Δεν μπορείς να ζεις με το φόβο, πρέπει να επικεντρωθείς στο μπάσκετ".
Όσο για το αν επηρέασε το φάουλ που δόθηκε αντιαθλητικό σε βάρος του Σπανούλη απάντησε: "Δεν είναι για να κρίνω τους διαιτητές. Είχαμε την κατοχή και ήμασταν πίσω με επτά και είχαμε την κατοχή. Άλλαξε η κατοχή, δεχθήκαμε βολές και άλλαξε το μομέντουμ. Υπάρχουν μερικά κομβικά σημεία που επηρεάζουν το παιχνίδι".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ