18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μπαρτζώκας: “Ίσως να είμαι και τρελός…”

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και παρά τις πολλές σημαντικές απουσίες και τα νέα πρόσωπα δείχνει να βρίσκεται στο δρόμο που θέλει να βαδίσει, διατηρώντας ακόμη και κάποιες ελπίδες για παρουσία στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Είναι κάτι που ο Γιώργος Μπαρτζώκας επαναλαμβάνει, πως πιστεύει στις πιθανότητες της ομάδας του, ενώ στη συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ είχε να πει και πολλά περισσότερα.

«Ήταν ένα τυπικό ντέρμπι με πολλή πίεση, πολλά λάθη. Είχαμε μεγάλη νευρικότητα. Φαίνεται και από τα 17 λάθη που κάναμε. Κάποια από αυτά ήταν ανόητα, χωρίς καμία πίεση. Όμως έχουμε πολλά νέα πρόσωπα σε αυτό το επίπεδο και κάπου είναι φυσιολογικό. Έχουμε και τρεις νέους παίκτες στην ομάδα μας, ενώ παίζουμε χωρίς τον Μιλουτίνοφ, που είναι μεγάλος στόχος για μας στο παιχνίδι μας, αλλά και χωρίς τον Σπανούλη. Ανεξάρτητα με το πώς παίξαμε, καταφέραμε να νικήσουμε και δίνω τα εύσημα στους παίκτες μας. Συγχαρητήρια σε όλους, παίκτες, σταφ, φιλάθλους, τελείωσε όμως εδώ. Συνεχίζουμε»..

Ο Μπαρτζώκας ρωτήθηκε αν αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφασή του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και δεν είχε πρόβλημα να απαντήσει και στο ότι πολλοί τον θεώρησαν τρελό που επέστρεψε και μάλιστα τη δεδομένη στιγμή: "Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου. Είμαστε ομάδα. Δεν έχει σημασία πώς νιώθω εγώ, αλλά η ομάδα. Σημασία έχει να προοδεύουμε και αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχει βελτίωση.

Ίσως και να’ μαι και τρελός (γέλια)... Ο Ολυμπιακός δεν ήταν σκορποχώρι. Ήταν σε μια δυναμική περίοδο με πολλές αλλαγές. Δεν υπήρχε έλλειψη προσπάθειας. Ήταν μια ομάδα σε κρίση, αλλά σκορποχώρι δεν ήταν ποτέ. Αγωνιστικά είχε θέματα η ομάδα, που ήταν προφανή. Έπρεπε να παίζουμε καλύτερη άμυνα γιατί δεν πας πουθενά αν δεν παίζεις καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Είχαμε στόχο αυτό και να γίνουμε πι δημιουργικοί στην επίθεση. Έχουμε βελτιωθεί στην άμυνα, νιώθω πως είμαστε πιο αποτελεσματικοί και μας έχουν βοηθήσει οι μεταγραφές. Ο Έλις σήμερα είχε 10 ριμπάουντ και ανταποκρίνεται. Ο ΜακΚίσικ είναι καλός παίκτης και μας βοήθησε να κερδίσουμε. Θα ήθελα να τους κρίνουμε όλους σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη πίεση και πρέπει να την διαχειριστείς σωστά».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως στόχος της ομάδας είναι η οχτάδα: "Ο στόχος είναι να φτάσουμε στους οχτώ και πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις. Δυστυχώς δεν το κάναμε με τη Μακάμπι, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε αλλού μεγάλες νίκες. Όσο υπάρχουν ελπίδες πρέπει να το προσπαθήσουμε. Καταλαβαίνω πως κάποιοι χάρηκαν περισσότερο για το οπαδικό, αλλά πρέπει να μείνουμε στο μπάσκετ".

Στο τέλος ρωτήθηκε και για τα χαμένα τρίποντα του Παναθηναϊκού, καθώς οι "πράσινοι" είχαν μόλις 1/20: "Παίξαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια με αλλαγές στην άμυνα. Ο βασικός μας στόχος ήταν να περιορίσουμε τη δημιουργία του Καλάθη, που σε έναν βαθμό το καταφέραμε. Χάσαμε ριμπάουντ από αυτές τις αλλαγές. Δεν θέλαμε να δώσουμε ρυθμό στους σουτέρ του αντιπάλου. Έτσι είναι, κάτι αφήνεις, κάτι κερδίζεις".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ