19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπακς – Χιτ 132-98: Ο Γιάννης “ισοπέδωσε” το Μαϊάμι (vids)

Όσο δυσκολεύτηκαν στον πρώτο αγώνα, τόσο εύκολα έκαναν τα πράγματα στον δεύτερο οι Μιλγουόκι Μπακς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε το δρόμο, οι συμπαίκτες του ακολούθησαν και τα "ελάφια" έφτασαν στο 132-98 επί των Μαϊάμι Χιτ και μαζί στο 2-0 στη σειρά των play offs του ΝΒΑ. Η σειρά μεταφέρεται στο Μαϊάμι και ο τρίτος αγώνας θα γίνει στις 27/5.

Ο Αντετοκούνμπο σημείωσε 31 πόντους και είχε ακόμη 13 ριμπάουντ, έξι ασίστ, τρία κλεψίματα και μία τάπα σε 30'53''. Συνεπίκουροί του στη νίκη ήταν οι Μίντλετον (17), Φορμπς (22 με 6/9 τρίποντα), Χόλιντεϊ (11π. 15 α.), Πόρτις (11) και Κόνατον (15π.) . Συνολικά οι Μπακς είχαν 22/53 σουτ τριών πόντων, που αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό πάνω από το 41% (41.5%).

Οι Μπακς μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ξεκαθάρισαν τις προθέσεις τους με το... καλησπέρα. Το επιμέρους 46-20 της πρώτης περιόδου λέει από μόνο του όσα χρειάζεται να ειπωθούν για το πως ξεκίνησε το παιχνίδι. Kαι είχαν 10 εύστοχα τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, αριθμός ρεκόρ για αγώνα play offs του ΝΒΑ. Καθοριστικός από τα πρώτα λεπτά ήταν ο Φορμπς, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους σε πέντε λεπτά, ευστοχώντας στο ένα τρίποντο μετά το άλλο. Κάπως έτσι θα αισθάνονται δικαιωμένοι και στο Μιλγουόκι που τον υπέγραψαν τον Νοέμβριο μετά από τέσσερα χρόνια στους Σπερς. "Ήταν ένας βασικός λόγος που ήρθα εδώ", δήλωσε ο ίδιος και εξήγησε: "Ξέρεις πως οι ευκαιρίες θα παρουσιαστούν και πως θα είναι στα play offs. Είναι υπέροχο να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση , να είμαι στα play offs και να κάνω ένα παιχνίδι σαν το σημερινό"

Το Μαϊάμι είχε στις θέσεις των πρώτων σκόρερ τους Ντέντμον (19π, 9 α.), Ντράγκιτς (18) και Αντεμπάγιο (16) με τον τελευταίο να δηλώνει: "Δεν νομίζω πως χρειάζεται να πούμε λόγια ενθάρρυνσης ή παρηγοριάς. Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι. Στο τέλος της ημέρας είμαστε πίσω, η σειρά είναι στο 2-0. Ξέρουμε τι πρέπιε να κάνουμε".

Ο Τζίμι Μπάτλερ έμεινε στους δέκα πόντους και τόνισε: "Έβαλαν πολλά σουτ , αλλά εμείς δεν κάναμε τίποτα για να τους δυσκολέψουμε ή να τους πάρουμε κάτι από το παιχνίδι τους". Τα 22 τρίποντα στα οποία ευστόχησαν οι Μπακς είναι τα περισσότερα στην ιστορία της ομάδας σε play offs. "Είδα πως πήγε το παιχνίδι και ακολούθησα τη ροή του, σε κάποιους αγώνες είσαι λίγο περισσότερο ανοιχτός. Σήμερα κινήσαμε την μπάλα καλά κα βρήκαμε αυτά τα ανοιχτά σουτ", τόνισε ο Φορμπς που είχε 6/9 τρίποντα!

Το παιχνίδι είχε και αρκετή ένταση με τους Αρίζα και Ναν των Χιτ να χρεώνονται με αντιαθλητικά φάουλ. Ο Αρίζα τράβηξε τον Αντετοκούνμπο από τη μέση, όταν δεν μπόρεσε να τον σταματήσει πηγαίνοντας προς το καλάθι και οι δύο παίκτες έπεσαν στο παρκέ. "Μια ομάδα σαν το Μαϊάμι, χρησιμοποιεί πάντα τις επαφές και τη δύναμη. Όταν πηγαίνεις στη ρακέται θα σε "χτυπήσει". Γι αυτό είναι και μια πραγματικά καλή ομάδα. Στο τέλος της ημέρας αυτό που πρέπει να γίνεται είναι να μην χάνω τη συγκέντρωσή μου", τόνισε ο Greek Freak.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ