22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπαζίνας: «Παίξαμε και για τα παιδιά που δεν ήταν μαζί μας»

Η Εθνική Εφήβων βρήκε τη νίκη στο τέλος επί της Εσθονίας για την πρεμιέρα του European Challenger U18, και αν ο Γιάννης Μερμίγκης ήταν ο κρίσιμος σκόρερ, ο Νάσος Μπαζίνας ήταν ο δεύτερος πρωταγωνιστικής, καθώς ήταν αυτός που έκλεψε τη μπάλα και έδωσε την ασίστ για το νικητήριο καλάθι.

Ο νεαρός αθλητής μίλησε μετά το τέλος του αγώνα χωρίς να σταθεί στα όσα έκανε, αλλά στάθηκε περισσότερα σε όσα... δεν έκανε σωστά: Αν μπορώ να πω κάτι για μένα είναι ότι έπρεπε να κάνω λιγότερα λάθη και να είμαι πιο εύστοχος σε κάποια σημεία».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Παλέψαμε και τα 45 λεπτά για να την κατακτήσουμε και αυτό φάνηκε από ότι ακόμη κι όταν βρεθήκαμε πίσω με πέντε ή έξ πόντους και υπήρχε λίγος θεωρητικά χρόνος να γυρίσουμε το παιχνίδι, μείναμε όλοι ενωμένοι, επιτελείο και παίκτες ως το τελευταίο δευτερόλεπτο της κανονικής διάρκειας και μετά και της παράτασης και τα καταφέραμε».

Πως είδε τον αγώνα;  «Όλοι δώσαμε το 100% και τα 45 λεπτά, όλος ο πάγκος, ήμασταν μαζί, ένα, σε άμυνα και επίθεση σαν γροθιά, άσχετα αν έχουμε κάποια πράγματα να διορθώσουμε και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού, όπως άλλωστε όλες οι ομάδες».

«Ήταν μια καθαρά ομαδική νίκη» θα πει και έρχεται να προσθέσει: «Δεν μπορώ να ξεχωρίζω κάποιον παίκτη. Παίξαμε και για τα παιδιά που δεν μπορούσαν να είναι σήμερα μαζί μας. Και για τους τραυματίες, και για τον Μαντζούκα που είναι ο αρχηγός μας και τον Πετανίδη που έλειπαν. Δεν με νοιάζει το double double που έκανα. Ο Ρούμογλου ήταν πολύ καλός, ο Μερμίγκης έβαλε το καθοριστικό τρίποντο στο τέλος. Ο Οικονομίδης μας κράτησε ζωντανούς να πάμε στην παράταση. Δεν ξεχωρίζω κάποιον. Αν μπορώ να πω κάτι για μένα είναι ότι έπρεπε να κάνω λιγότερα λάθη και να είμαι πιο εύτσοχος σε κάποια σημεία. Όλα τα παιδιά σήμερα έπαιξαν καλά. Ίσως το πιο σημαντικό, εκ του αποτελέσματος ήταν ο Μερμίγκη το τρίποντο. Ήταν συγκεντρωμένος, το έβαλε και μας χάρισε τη νίκη».

Ένα τρίποντο που ήρθε μετά από δικό του κλέψιμο και ασίστ: «Παίξαμε μια καλή άμυνα, έκλεψα την μπάλα και έγινε ότι έγινε. Το πανηγυρίσαμε, το χαρήκαμε όσο έπρεπε και βλέπουμε τη συνέχεια. Υπάρχει άλλος αγώνας αύριο και πρέπει να είμαστε ακόμη πιο συγκεντρωμένοι αν θέλουμε τη νίκη απέναντι στη Λιθουανία».

Το σημαντικότερο για τον Μπαζίνα είναι η προσήλωση και η στήριξη: «Ήταν πολύ σημαντικό που όποιος παίκτης ήταν στον πάγκο φώναζε, βοηθούσε. Βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον συνέχεια. Οι κόουτς μας πίστεψαν όλους και αποδείξαμε πως είμαστε όλοι έτοιμοι. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και αύριο, γιατί πλέον θα υπάρχει και η κούραση από εδώ και πέρα. Όπως παίξαμε σήμερα, όπως φανήκαμε ως ομάδα σήμερα έτσι πρέπει και αύριο και ακόμη καλύτερα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ