16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μερμίγκης: «Πίστεψα ότι θα το βάλω και το έβαλα»

H Εθνική Εφήβων πήρε μία δραματική νίκη με 85-83 απέναντι στην Εσθονία για την πρεμιέρα του European Challenger για τις Κ18 ομάδες, με τον Γιάννη Μερμίγκη να είναι αυτός που με τρίποντό του έδωσε τη νίκη και βοήθησε την εθνική να κάνει ξεκίνημα με το "δεξί" στο τουρνουά.

Ο Μερμίγκης, ο οποίος αγωνίζεται στην εφηβική ομάδα της ΧΑΝΘ, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα, σχολιάζοντας τη νίκη αλλά και το μεγάλο σουτ του.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη παλέψαμε και οι δέκα, ο καθένας ξεχωριστά και στο κομμάτι του. Παλέψαμε και για τα δύο παιδιά που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν σήμερα. Το ότι είμαστε 10 ήταν δύσκολο, αλλά πήραμε τη νίκη μ εψυχή κυρίως».

Ο ίδιο πάντως, δεν στέκεται μόνο στο σουτ του: «Δεν μπόρεσα να βοηθήσω τόσο όσο θα ήθελα και δεν έδωσα αυτά που περίμενα να δώσω. Ήμουν άστοχος πολύ, είχα κακές επιλογές στην κανονική περίοδο. Στο τελευταίο σουτ ήμουν συγκενρωμένος, πίστεψα στον εαυτό μου, η πάσα του Νάσου (Μπαζίνα) ήταν πολύ καλή και απλά σκέφτηκα ότι θα το βάλω και το έβαλα. Ξέχασα ότι είχε γίνει τα προηγούμενα λεπτά. Σκέφτηκα μόνο να βοηθήσω, να χαρίσω τη νίκη στην ομάδα. Θα ήταν ο δικός μου τρόπος να προσφέρω, η δική μου βοήθεια».

Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι στο οποίο η Ελλάδα βρέθηκε ακόμη και με δέκα πόντους πίσω ή που ήταν στο -5 με 30’’ για τη λήξη: «Δεν πιστεύω ότι υπήρξε στιγμή που πιστέψαμε ότι θα χάσουμε. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας, με την ψυχή και το μυαλό κερδίσαμε τον αντίπαλο. Τώρα για εμάς το ζητούμενο είναι να είναι μαζί μας και τα δύο παιδιά που δεν μπόρεσαν σήμερα, να βοηθήσουν κι αυτά, να έχουμε περισσότερες λύσεις. Χαρήκαμε σήμερα, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια πλέον».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ