20.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μπάρλος: “Ο Πανιώνιος πάει παντού για να κερδίσει”

Ο Νίκος Μπάρλος είναι παλιά καραβάνα στα γήπεδα του μπάσκετ. Κυρίως σε αυτά της Α1, όπου έχει περάσει σχεδόν όλη την ως τώρα καριέρα του, παίζοντας και σε μεγάλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Με τις φανέλες τους έχει παίξει και βιώσει πολλά από αυτά που λέμε κλασικά ντέρμπι, όμως δεν είχε την τύχη να πάρει μέρος σε ένα από αυτά τα ιδιαίτερα ντέρμπι του ελληνικού μπάσκετ.

Το Ηρακλής-Πανιώνιος είναι ένα τέτοιο και ο Μπάρλος έχει φέτος την ευκαιρία να συμμετάσχει και σε αυτό. Έπαιξε στον αγώνα του πρώτου γύρου στη Νέα Σμύρνη και νίκησε με τον Πανιώνιο τον Ηρακλή με 72-65. Θα παίξει και στον αγώνα του Ιβανοφείου. Αν νικήσει ο Πανιώνιος, ξεφεύγει με τρεις βαθμούς και η πρωτιά μαζί με την πανηγυρική επιστροφή στην Α1 δεν του ξεφεύγουν με τίποτα. Αν νικήσει ο Ηρακλής, η πρώτη θέση ξαναγίνεται ντέρμπι.

"Είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στους δύο πρωτοπόρους της κατηγορίας, ανάμεσα σε δύο ομάδες που θέλουν πολύ να επιστρέψουν στην Α1. Ο Ηρακλής έχει πολύ δυνατή έδρα, ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο και δίνει μεγάλη ώθηση στους παίκτες. Τα παιδιά του Ηρακλή είναι έμπειρα, ξέρουν ποια φανέλα φορούν και ξέρουν επίσης ότι η ομάδας τους λείπει πολλά χρόνια από την Α1, θέλουν πώς και πώς να τη ξαναφέρουν εκεί και γνωρίζουν ότι αν νικήσουν τον Πανιώνιο, θα έχουν κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για να τα καταφέρουν".

Αλλά... Σε όλα τα πράγματα υπάρχει ένα "αλλά". Και ο Νίκος Μπάρλος το επισημαίνει:

"Κι εμείς ξέρουμε πού πάμε και με ποιον ακριβώς παίζουμε. Και πάμε για να κερδίσουμε. Γιατί ο Πανιώνιος δεν πάει πουθενά για να χάσει. Πάει μόνο για να κερδίσει".

Με τόσα που έχουν δει τα μάτια του τόσα χρόνια, ο πολύπειρος φόργουορντ δεν ενθουσιάζεται: "Ο Πανιώνιος έχει μπει σε τροχιά Α1. Μόνο προς τα εκεί κοιτάζουμε και πουθενά αλλού. Αλλά για να τα καταφέρουμε, πρέπει να είμαστε σοβαροί κάθε μέρα και απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Αν νικήσουμε τον Ηρακλή, δεν θα έχουμε κάνει τίποτα περισσότερο από ένα ακόμα βήμα προς τον τελικό προορισμό μας. Και σε αυτό το παιχνίδι, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα, η νίκη δίνει δύο βαθμούς. Και αυτούς θέλουμε". 

Αυτό το ντέρμπι Ηρακλής - Πανιώνιος είναι βαρύ σαν ιστορία. Κατ' αρχάς κουβαλά πίσω του ένδοξο παρελθόν, κάποτε στην Α1 συναγωνιζόταν σε φήμη, ένταση και πάθος τα κλασικά ντέρμπι μεταξύ των ομάδων του τέως ΠΟΚ ή της Θεσσαλονίκης. 

"Έχει σπουδαίο παρελθόν αυτό το ντέρμπι. Οι φανέλες και των δύο ομάδων είναι βαριές. Αλλά έχει παρόν και ελπίζουμε όλοι ότι θα έχει και μέλλον. Εύχομαι να ανέβουν και οι δύο ομάδες στην Α1 και του χρόνου να τα ξαναπούμε εκεί". 

Μέσα στο παρκέ επίσης θα αναμετρηθούν παίκτες και προπονητές με τεράστια ιστορία πίσω τους. Ο Νίκος Οικονόμου, ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο Σάκης Καρύδας από τον Πανιώνιο, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ο Δημήτρης Δέσπος από τον Ηρακλή. Και φυσικά ο Νίκος Μπάρλος, που πετάει κι ένα "καρφί" όλο νόημα:

"Εμείς οι πιο μεγάλοι σε ηλικία και πιο έμπειροι παίζουμε τόσα χρόνια σε υψηλό επίπεδο κι έχουμε φτάσει στο σημείο να πηγαίνουμε σε ομάδες σε αυτή την ηλικία και να αναλαμβάνουμε πρωταγωνιστικούς ρόλους, να τις οδηγούμε σε επιτυχίες. Αυτό σημαίνει ότι κάτι έχουμε κάνει. Τι; Ας έρθουν οι μικροί να μας ρωτήσουν. Γιατί δεν βλέπω και πολλή όρεξη"! 

Δηλαδή;

"Πρέπει τα νεαρά παιδιά να παίρνουν τις ευκαιρίες του, αυτό είναι βέβαιο. Συγχρόνως, όμως, πρέπει να είναι έτοιμα να πάρουν αυτές τις ευκαιρίες. Κι αυτό γίνεται μόνο με πολλή δουλειά. Εμείς να τα στηρίξουμε αυτά τα παιδιά, αλλά κι αυτά να δουλέψουν. Μόνο έτσι θα βγουν οι επόμενοι πρωταγωνιστές...".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ