16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μπάρκλεϊ: Κατά των ανεμβολίαστων παικτών

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ άσκησε ξανά σκληρή κριτική στους ανεμβολίαστους παίκτες του ΝΒΑ, χαρακτηρίζοντάς τους εγωιστές.

Ο 58άχρονος παλαίμαχος φόργουορντ και νυν σχολιαστής, ο οποίος είχε μπει πέρυσι σε καραντίνα αλλά το τεστ κορονοϊού που είχε κάνει τότε είχε βγει αρνητικό, όχι απλώς εμβολιάστηκε όταν ξεκίνησε ο εμβολιασμός στις ΗΠΑ, αλλά πήρε μέρος και σε σχετική καμπάνια μαζί με τους Σακίλ Ο’ Νιλ και Μπάρακ Ομπάμα.

Το καλοκαίρι είχε καταφερθεί, με πολύ υποτιμητικό τρόπο, σε όλους όσοι δεν εμβολιάζονται, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ναι, εγώ είμαι εμβολιασμένος. Όλοι πρέπει να εμβολιάζονται. Τελεία και παύλα. Οι μόνοι άνθρωποι που δεν εμβολιάζονται είναι οι μ...κες». Τώρα, επέστρεψε, για να σχολιάσει: «Είναι εγωιστές. Ήταν από τους πιο τυχερούς ανθρώπους στον κόσμο, λαμβάνοντας κανονικά τους μισθούς τους για να παίζουν σε άδεια γήπεδα όταν άλλοι έχαναν τις δουλειές τους ή πέθαιναν από την ασθένεια. Θεωρώ ότι είναι εγωιστικό να μην προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να επιστρέψει στην κανονικότητα και να βγάλει αυτές τις ανόητες μάσκες και να πάει για φαγητό σε ένα γεμάτο εστιατόριο».

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ αναφέρθηκε και σε όλες αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί για τα εμβόλια κατά του ιού COVID-19, προσθέτοντας: «Έχω ακούσει αυτούς τους χαζούς που μιλούν για τσιπάκια κι έχω ακούσει να λένε ότι η κυβέρνηση θέλει να μας παρακολουθεί παντού. Η κυβέρνηση μπορεί να μας ακολουθεί έτσι κι αλλιώς. Όλοι έχουν κινητά. Δεύτερον, τι είναι αυτό που κάνεις και φοβάσαι επειδή σε παρακολουθούν;».

Στο ΝΒΑ, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της διοργανώτριας αρχής, έχει εμβολιαστεί ήδη το 90% των παικτών. Κάποιες ομάδες, μάλιστα (Νιου Γιoρκ Νικς, Μπρούκλιν Νετς, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς), έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν στους ανεμβολίαστους παίκτες τους να αγωνιστούν στα εντός έδρας παιχνίδια τους τη νέα αγωνιστική περίοδο, 2021-2022, δεν θα έχουν άλλωστε καν το δικαίωμα να μπουν στις εγκαταστάσεις τους λόγω της σχετικής νομοθεσίας που ισχύει σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο. Οι παίκτες που δεν θα συμμορφώνονται με τους κανόνες θα έχουν και κυρώσεις από τη διοργανώτρια αρχή και από την ομάδα τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ