24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μπάκεν-Περιστέρι 83-75: Το… έφαγαν οι «Αρκούδες» (vid+pics)

Το Περιστέρι πήγε στη Δανία για ένα «διπλό» πρόκρισης, αλλά αντί για αυτό, ηττήθηκε με 83-75 από τους Μπάκεν Μπέαρς και είδε το «τρένο» να απομακρύνεται, αφού χάθηκε και η διαφορά του αγώνα του «Ανδρέας Παπανδρέου» και τα πράγματα... ζορίζουν, με τους παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου να βλέπουν να τους στοιχίζει το τραγικό πρώτο ημίχρονο.

Ο Χρυσικόπουλος έμοιαζε να δίνει λύσεις στην αρχή από μακριά για το Περιστέρι (8-9 στο 3'), αλλά σε εκείνο το σημείο ένα σερί 10-0 έδωσε τον έλεγχο στους Δανούς, οι οποίοι «βομβαρδίζοντας» από παντού και με αρκετούς παίκτες να παίρνουν πρωτοβουλίες, κυριάρχησαν και απέκτησαν νωρίς ένα διψήφιο προβάδισμα (28-18).

Οι παίκτες του Μανωλόπουλου φάνηκε να «δένουν» την άμυνά τους με τον Μορέιρα κι «έτρεξαν» με τη σειρά τους ένα επιμέρους 7-12 στο πρώτο τετράλεπτο της δεύτερης περιόδου, με ένα λέι απ του ΜακΚρί στον αιφνιδιασμό να αναγκάζει τους γηπεδούχους σε τάιμ άουτ (35-30). Κάπου εκεί, όμως, ολοκληρώθηκε και... η παρουσία τους στο γήπεδο, με την Μπάκεν να σκοράρει ξανά με όποιον τρόπο ήθελε απέναντι σε μια άμυνα ανύπαρκτη, με συνέπεια να πάρει ως μεγάλη της προίκα το +16 του ημιχρόνου (54-38).

Ο Χάγκινς το πήρε πάνω του και θέλησε, αρχικά, να σταματήσει την κατρακύλα του Περιστερίου, σκοράροντας και δημιουργώντας, για να πέσει η διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο προς το τέλος της τρίτης περιόδου, δίνοντας επιτέλους ελπίδα (60-52 στο 28'). Μπορεί να μη μείωσε περισσότερο η ομάδα της Δυτικής Αττικής, αλλά είχε ήδη ανακτήσει την πεποίθηση, ότι μπορεί να το γυρίσει (66-57).

Με την άμυνα να... μασά σίδερα και τα μεγάλα σουτ να μπαίνουν, το προβάδισμα ήρθε χάρη σε μακρινό σουτ του Μίλερ στα μέσα της τελευταίας περιόδου (68-70). Ο Τζάκσον, όμως, είχε διαφορετική άποψη και οι «Αρκούδες» αντέδρασαν, προηγούμενες με +4 στο τελευταίο λεπτό στο τάιμ άουτ του Περιστερίου (77-73). Οι φιλοξενούμενοι δε βρήκαν απαντήσεις και η ήττα ήρθε, μαζί με το... μπλέξιμο για την πρόκριση (83-75).

Δεκάλεπτα: 28-18, 54-38, 66-57, 83-75

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ: Ο Τζάρεντ Τζάκσον έχει τη δική του εμπειρία σε ομάδες που παίζουν στο FIBA Europe Cup. Ο Καναδοτζαμαϊκανός την απέδειξε στο καλύτερο παιχνίδι της ζωής του, μένοντας για πάντα ίσως με αρνητικό τρόπο στην ιστορία του Περιστερίου, με 26 πόντους, πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Περιστέρι είχε 11 λιγότερες κατοχές (14-11 επιθετικά ριμπάουντ, 9-17 λάθη), αριθμός αρκετός να του στερήσει το αποτέλεσμα παρά το κοντινό στο 50% ποσοστό στα τρίποντα με 13/29 σουτ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

https://www.youtube.com/watch?v=bez-Obm7OSc&ab_channel=FIBA-TheBasketballChannel



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ