29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Μούντι, ο διάβολος της Τασμανίας μεταμορφώνει τη Λάρισα (pics, vids)

Σύμφωνοι, το δείγμα γραφής ενός μόνο αγώνα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ασφαλές, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε τι να περιμένει από τον κοντορεβυθούλη Στέφαν Μούντι που με το που φόρεσε την μπλε φανέλα της Λάρισας, βάλθηκε να αποδείξει ότι μπορεί μια ομάδα να μεταμορφωθεί με μία, άντε με δύο (υπάρχει και ο Μάριτς) κινήσεις.

 


Ο Ταζ –δεν μπορεί να μην γνωρίζετε τον διάβολο της Τασμανίας, τον ήρωα των κινουμένων σχεδίων που παρά το μικρό μπόι του σάρωνε τα πάντα στο πέρασμα του- είναι ξανά εδώ με σήμα κατατεθέν τα μακριά, ράστα μαλλιά του και την… ανακατωσούρα που προκαλεί στους αντιπάλους. Ο Απόλλων πήρε χθες μια πρώτη γεύση με τον 28χρονο Αμερικανό να καθοδηγεί τη Λάρισα με 13 πόντους και επτά ασίστ.

 

 

 


Η Λάρισα άνοιξε χθες λογαριασμό μακριά από την έδρα της, βρήκε τον δρόμο προς τις νίκες μετά από 77 μέρες –από την πρεμιέρα με τον Κολοσσό- μα πρωτίστως πήρε ένα αποτέλεσμα-μήνυμα προς όλους όσοι έσπευσαν να τη χαρακτηρίσουν φαβορί για τη μοναδική θέση της Basket League που οδηγεί στην Α2. Πρόωρο να ασχοληθούμε με αυτά τα σενάρια, ειδικά με τον κακό χαμό που επικρατεί τόσο στη βαθμολογία, όσο και με τις εκκρεμότητες που δημιουργήθηκαν αλλά, αλήθεια, πώς μπορεί να έχει πλέον αυτήν την «ταμπέλα» η ομάδα που είδαμε χθες στην Πάτρα;

 


«Αγνώμων» προς τον Βετούλα

 

Ο Ταζ λοιπόν είναι και πάλι εδώ. Μας συστήθηκε το 2017 όταν τον έφερε για πρώτη φορά στα μέρη μας για λογαριασμό του Ρεθύμνου ο τότε προπονητής των Κρητικών και χθεσινός αντίπαλος της Λάρισας, Νίκος Βετούλας. Προερχόταν από την πρώτη επαγγελματική δουλειά του στην Τουρκία με την Τραμπζονσπόρ και είναι αλήθεια ότι κοιτάζοντας πολλοί τον ύψους 1,78 Στέφαν, αναρωτήθηκαν για την ορθότητα της επιλογής του Πατρινού κόουτς. Θα έπρεπε να περιμένουν λίγο όμως για να πειστούν.

 


Στη σεζόν 2017-18 ο Μούντι κατάφερε…

 


*Να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ της Basket League της περιόδου 2017-18 με 391 πόντους σε 26 παιχνίδια (15,04).

 


*Να σημειώσει την κορυφαία επίδοση πόντων στην ιστορία του Ρεθύμνου στην Basket League έχοντας 44 στο ματς κόντρα στον Κόροιβο στην Αμαλιάδα.

 

 


*Να κερδίσει τον διαγωνισμό καρφωμάτων του All Star Game της Πάτρας περνώντας πάνω από τον… Θανάση Αντετοκούνμπο. Μήπως δεν το θυμάστε; 

 

 

 

Για την περίπτωση που χάσατε τα ίχνη του μετά το Ρέθυμνο, δεν σας αδικούμε. Ο Μούντι πέρασε από τη Λευκορωσία (Τσμόκι Μινσκ), τη Νότια Κορέα (Μπούσαν ΚΤ Σόνικμπουμ) και την Ουγγαρία στα δύο τελευταία χρόνια (DEAC). Στην περσινή σεζόν είχε 14,7 πόντους, 5 ασίστ, 4,3 ριμπάουντ και 1,7 κλεψίματα κατά μέσο όρο στην ουγγρική λίγκα. Ο Φώτης Τακιανός έψαχνε για έναν κουμανταδόρο και τον βρήκε στο πρόσωπο του Μούντι που μπορεί να γίνει και πάλι μία από τις ατραξιόν του Πρωταθλήματος.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ