16.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Απόλλων Π.-Λάρισα 74-82: Η νέα Λάρισα ήταν ωραία στην Πάτρα (pic, vid)

Επτά σερί ήττες ήταν πολλές και πέραν του ότι επέφεραν αλλαγές στον πάγκο και στο ρόστερ της, έβαλαν τη Λάρισα σε δύσκολη θέση. Η θεσσαλική ομάδα όμως, με τα νέα πρόσωπα της (Μάριτς, Μούντι) και τους πιο παλιούς (Ζάρας, Κρουμπάλι) να κάνουν τη διαφορά, πήρε σήμερα ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αποδειχτεί σημείο επανεκκίνησης. Επικράτησε του Απόλλωνα στην Πάτρα με 82-74 και πέραν του ότι άνοιξε λογαριασμό εκτός έδρας, πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

 


Η ομάδα του Φώτη Τακιανού ήταν πολύ καλά διαβασμένη, έβγαλε εκτός παιχνιδιού βασικά ατού του Απόλλωνα μα πάνω από όλα ήταν αποφασιστική. Η προσπάθεια της βέβαια να μείνει στην κατηγορία έχει αρκετό δρόμο αφού μόλις που ανέβηκε στο 2-7.

 


Για τον Απόλλωνα η σημερινή ήττα μπορεί να χαρακτηριστεί πισωγύρισμα. Τόσο στο επίπεδο του αποτελέσματος, όσο και σε αυτό της εμφάνισης. Στο κλειστό της Περιβόλας όπου νίκησε την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, έχασε από την ουραγό της βαθμολογίας και έχασε την ευκαιρία να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από τα πιθανά σενάρια υποβιβασμού.

 

Ο Γιώργος Διαμαντάκος σημείωσε τους επτά πρώτους πόντους του Απόλλωνα και 10 από τους 12 με 2/2 τρίποντα βάζοντας προβλήματα στην άμυνα της Λάρισα (12-7 στο 6’). Όμως ο Έλληνας σέντερ δεν έπαιζε χωρίς αντίπαλο στα μέτρα του αφού ο νεοαποκτηθείς Μάριν Μάριτς σημείωσε τους οχτώ από τους 13 πρώτους πόντους της Λάρισας που προσπέρασε (13-14). Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στην πρώτη περίοδο που ολοκληρώθηκε με σκορ 18-18.

 


Αν και οι γηπεδούχοι δεν είχαν βοήθεια από τον Τσαλμπούρη και τον Δίπλαρο που, είχαν ένα μικρό προβάδισμα στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου (23-19 στο 12’). Η Λάρισα όμως μέσα από την άμυνα και με καλό διάβασμα στην επίθεση ήταν μπροστά με 35-28 στο 18’ κάνοντας ένα σερί 16-5. Οι παίκτες του Απόλλωνα πήγαιναν βιαστικά στην επίθεση ενώ είχαν και σοβαρά προβλήματα στο αμυντικό ριμπάουντ. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι είχαν τριπλάσια ριμπάουντ (27 έναντι εννιά των γηπεδούχων). Ο «άσφαιρος» μέχρι εκείνο το σημείο Γιώργος Τσαλμπούρης όμως, έβαλε πέντε μαζεμένους πόντους και μάζεψε τη διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου (33-35).

 

Ο «άσφαιρος» μέχρι εκείνο το σημείο Γιώργος Τσαλμπούρης όμως, έβαλε πέντε μαζεμένους πόντους και μάζεψε τη διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου (33-35). Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι από το ημίχρονο κιόλας, ο Διαμαντάκος είχε σημειώσει νέο ρεκόρ καριέρας στην Basket League, με 14 πόντους.

 

 

 

Η Λάρισα μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από 3,5 λεπτά βρέθηκε μπροστά για πρώτη φορά με διψήφιο προβάδισμα (37-47). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μέσα από την άμυνα να βάλουν δύσκολα στους αντιπάλους τους και με την άνοδο του Κόλεμαν πλησίασαν στον πόντο (50-51 στο 29’) πριν διαμορφωθεί το 50-53 στο τέλος του δεκαλέπτου.

 

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου η Λάρισα έκανε ένα ακόμη ξέσπασμα που της επέτρεψε να ξεφύγει εκ νέου με 10 (51-61 στο 32’) και τρίποντα από τον Μούντι και τον Γκριν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αυτοπεποίθηση ενώ οι γηπεδούχοι όσο κυλούσε ο χρόνος, φορτώνονταν με πίεση. Στα μισά της τελευταίας περιόδου πάντως τίποτα δεν είχε κριθεί (60-66). Η Λάρισα ωστόσο συνέχισε να έχει πιο καθαρό μυαλό. Με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, βρήκε τα σουτ που χρειαζόταν και μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο είχε αγκαλιάσει πια τη νίκη (66-78) και δεν απειλήθηκε ως το τέλος.

 

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ: Στο ντεμπούτο τους με τη θεσσαλική ομάδα, τόσο ο Μάριν Μάριτς όσο και ο Στέφαν Μούντι είχαν σημαντική προσφορά στη νίκη επί του Απόλλωνα. Ο Κροάτης έκανε θραύση στις ρακέτες με 22 πόντους, 10/14 δίποντα και εννιά ριμπάουντ ενώ ο Αμερικανός είχε 13 πόντους και επτά ασίστ.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Η Λάρισα βρήκε κάποια «μεγάλα» σουτ στην τελευταία περίοδο και από διαφορετικούς παίκτες. Μούντι και Ζάρας μάλιστα έβαλαν και τρίποντα με φάουλ, σε προσπάθειες που έβαλαν ακόμη περισσότερη πίεση στους γηπεδούχους. Ο Έλληνας σουτέρ βρήκε τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους και 3/4 τρίποντα.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι νικητές είχαν 5/9 τρίποντα στην τελευταία περίοδο αλλά η κατηγορία που ίσως βάρυνε περισσότερο ήταν τα ριμπάουντ αφού είχαν 16 περισσότερα (45 έναντι 29 του Απόλλωνα). Ο Απόλλων κράτησε χαμηλά τα λάθη του έχοντας μόλις έξι, αλλά με 6/28 τρίποντα δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ