22.4 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μουράτος: “Στο Λαύριο γίνεται τεράστια δουλειά” (vid)

Ο Βασίλης Μουράτος ήταν πρωταγωνιστής σε μία ακόμη νίκη του Λαυρίου φέτος. Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε για τη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αυτό που κάνει την ομάδα του ξεχωριστή και τη συνέχεια.

"Έγινε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες", τόνισε ο Μουράτος μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, αρχίζοντας τις δηλώσεις του από την αποψινή αντίπαλο: "Η ΑΕΚ είναι πολύ κουρασμένη και καταπονημένη από συνεχείς αγώνες και με Ευρώπη και από τους τραυματισμούς. Παίζει τεράστιο ρόλο. Προπονούμαστε οι ίδιοι παίκτες από την αρχή της χρονιάς, έχουμε βρει χημεία, η ΑΕΚ περνάει δύσκολα σε ότι αφορά το κομμάτι των τραυματισμών και πολύ καλά στέκεται για το πς το έχει διαχειριστεί. Ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς, η τρίτη επί της ΑΕΚ φέτος και αν είμαστε σοβαροί θα κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Ο Μουράτος μίλησε για τον συνδυασμό πραγμάτων που οδήγησε το Λαύριο στις πρώτες θέσεις της κατάταξης: "Είναι ένα κράμα πραγμάτων. Έχουμε ένα τεχνικό επιτελείο που έχει την τεχνογνωσία να μας δείξει τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο και μας απλοποιεί πάρα πολύ τη ζωή. Γίνεται τεράστια δουλειά από πίσω, πράγματα που πρέπει να τα αναφέρουμε. Υπάρχει πολύ ταλέντο σε ότι αφορά τους παίκτες. Έγιναν σωστές επιλογές, κάτι που έχει αποδειχθεί και εκ του αποτελέσματος. Και έχει να κάνει και με τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητες. Έχουμε πολύ μεγάλες προσωπικότητες στην ομάδα. Άλλη ομάδα με ρούκις δεν θα μπορούσε να είχε χειριστεί τόσο καλά την επιτυχία. Γιατί πολλές φορές η επιτυχία είναι πολύ πιο δύσκολο να τη διαχειριστείς από την αποτυχία".

Το Λαύριο μέτρησε έξι συνεχόμενες επιθέσεις με λάθη ή άστοχα και παρόλα αυτά το διαχειρίστηκε και ο Μουράτος σχολιάζει: "Έχει δείξει η ομάδα χαρακτήρα και το σημαντικό είναι πως έχει καταφέρει να κερδίσει σε πολύ διαφορετικές καταστάσεις. Βρεθήκαμε πολλές φορές πίσω στο σκορ σήμερα, κυνηγούσαμε και ήμασταν εκεί. Αυτό δείχνει ότι είμαστε ομάδα με χαρακτήρα".

Για το αν οι στόχοι του Λαυρίου γίνονται πιο υψηλοί με τις νίκες: "Τα play offs θα είναι πολύ διαφορετικά. Δεν θα έχουν καμία σχέση τα παιχνίδια αυτά με αυτά του πρωταθλήματος. Το ξέρουμε όλοι αυτό. Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς, για όλα τα παιδιά, γιατί οι περισσότεροι από τους Αμερικάνους είναι ρούκις. Θεωρώ πως πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι στα play offs για να μπορέσουμε να έχουμε τύχη, γιατί είναι πολύ διαφορετικό κομμάτι σε σχέση με την κανονική περίοδο".

Για το ότι έχουν εξελιχθεί ως παίκτες όλοι στο Λαύριο, σχολίασε: "Αυτό που ζητάει ένας παίκτης στην καριέρα του είναι χώρο και χρόνο. Αυτά δίνει όλος ο οργανισμός του Λαυρίου στους παίκτες και όταν σε ένα περιβάλλον όπως αυτό στο Λαύριο, όπου νιώθεις πως όλοι σε αγαπάνε και σε πιστεύουν αισθάνεσαι καλά, τότε το κομμάτι το αγωνιστικό θα έρθει από μόνο του".

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως στο Λαύριο βρίσκει όσα ζητάει: "Νομίζω ότι εδώ έχω ότι ζητάω. Υπάρχει ένας προπονητής που με πιστεύει πάρα πολύ. Με έχει κάνει αρχηγό σε μια ομάδα στα 23 μου, μου έχει δώσει ηγετικό ρόλο και μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Αλλά επειδή όλος οργανισμός του Λαυρίου μου έχει δώσει μεγάλη αγάπη και εμπιστοσύνη, γι’ αυτό κι εγώ ανταποδίδω δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό".

Το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό παίρνει το χαρακτήρα του "ντέρμπι κορυφής": "Πολύ μεγάλο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα με τον Παναθηναϊκό, ντέρμπι κορυφής όντως όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Αλλά επειδή ο Παναθηναϊκός από εδώ και πέρα τελειώνει και η Ευρωλίγκα θα αφοσιωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, θεωρώ πως θα είμαι πολύ δύσκολο αυτό το παιχνίδι για εμάς».
Όσο για το σημερινό: "Ήταν σίγουρα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχω ζήσει και έχω λάβει μέρος".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ