16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μοτιεγιούνας: “Δεν έγινε καμία ψηφοφορία”!

Η απόφαση για οριστική διακοπή της σεζόν στην Ευρωλίγκα ήταν ομόφωνη (με την εξαίρεση του Παναθηναϊκού, που εξέφρασε κάποιες ενστάσεις οικονομικής φύσεως), αλλά αυτή φαίνεται τελικά πως είναι η μισή αλήθεια. Διότι σύμφωνα με την άλλη μισή, δεν έγινε καν ψηφοφορία! Οι 11 ομάδες με τα δεκαετή συμβόλαια απλώς αποδέχθηκαν την εισήγηση του Τζόρντι Μπερτομέου να ακυρωθεί η σεζόν, αν και κάποιες από αυτές είχαν διαφορετική άποψη ή και προσδοκίες! Και τούτο εξηγεί δύο πράγματα: α) γιατί ένα τόσο κρίσιμο meeting δεν διήρκεσε ούτε καν 1,5 ώρα και β) πόσο παντοδύναμος είναι μέσα στην Ευρωλίγκα ο Μπερτομέου. Ενός ανδρός αρχή, παραγματικά...

Όλα τα παραπάνω δεν είναι απλώς πληροφορίες. Τα μαρτύρησε χωρίς να πιεστεί καθόλου ο γενικός διευθυντής της Ζαλγκίρις, Παούλιους Μοτιεγιούνας, ο οποίος μετά την τηλεδιάσκεψη της Ευρωλίγκας παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στους Λιθουανούς δημοσιογράφους και αποκάλυψε τι διήμειφθη μεταξύ των μετόχων και του Μπερτομέου:

"Δεν έγινε καμία ψηφοφορία! Ο Μπερτομέου είπε ότι ήθελε να μπει εδώ τέλος στη σεζόν και δεν ψηφίσαμε καν. Απλώς μας είπε πως δεν υπήρχε κανένας τρόπος για να συνεχιστεί η φετινή σεζόν", δήλωσε ο Μοτιεγιούνας, ο οποίος υποστήριξε πως η Ζαλγκίρις έβλεπε τα πράγματα διαφορετικά: "Θέλαμε να παίξουμε, πάντα το λέγαμε αυτό. Θέλαμε να διοργανώσουμε το τουρνουά στη Λιθουανία, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Πρέπει πάντως να παρατηρήσουμε ότι η κατάσταση είναι διαφορετική σε διάφορες χώρες. Για παράδειγμα στη Ρωσία η κατάσταση είναι περίπλοκη. Απλώς υποστηρίζουμε τη θέση της Ευρωλίγκας και την εμπιστευόμαστε".

Ο Μοτιεγιούνας επιβεβαίωσε όσα ακούγονταν τις τελευταίες μέρες, ότι δηλαδή αν γινόταν ψηφοφορία ανάμεσα στους 11, το αποτέλεσμά της θα ήταν οριακό: "Νομίζω ότι οι ομάδες ήταν μοιρασμένες στη μέση. Υπήρχαν κάποιες που ήθελαν να παίξουν και κάποιες άλλες που ήθελαν να τελειώσει η σεζόν τώρα. Παρόλο που δεν μίλησα με όλους, εντούτοις νομίζω ότι ήταν μισές μισές".

Παραδέχθηκε τέλος πως υπήρχε πλήρες σχέδιο για την περίπτωση που οι αγώνες συνεχίζονταν: "Είχαμε ένα πλάνο και γνωρίζαμε πώς και σε ποιες πόλεις θα γίνονταν οι αγώνες. Υπήρχε ξεκάθαρο πλάνο για το πόσο θα διαρκούσε η καραντίνα και τα άλλα μέτρα πρόληψης που έπρεπε να ληφθούν για τους παίκτες, τους διαιτητές και όλο το άλλο προσωπικό".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ