17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μιχάλης Καρασταμάτης: ” Κανείς δεν μας υπολόγιζε”

Ο Μιχάλης Καρασταμάτης, καλαθοσφαιριστής του Διαγόρα Δρυοπιδέων που οδηγεί την κούρσα του 2ου Νότιου Ομίλου της Γ' Εθνικής, βγάζει το παράπονο του για την υποτίμηση που έδειξαν οι αντίπαλες ομάδες για τον Διαγόρα, την αδιαφορία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, και καρφώνει στην Basketa.gr για την άνοδο της ομάδας μαζί με τον... Παπαμακάριο!

 

 

Μιχάλη, ένα δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα απέναντι στον Κάδμο χθες. Κερδίσατε με τέσσερις πόντους διαφορά. Δώσε μας την εικόνα του αγώνα.

Όντως ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Ξέραμε από την αρχή ότι ο Κάδμος είναι μία δυνατή ομάδα με μία πολύ δυνατή έδρα. Ήμασταν μπροστά σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Είχαμε ξεφύγει μάλιστα και με δεκαοκτώ πόντους, αλλά λίγο με την πίεση του κόσμου και του Κάδμου, γύρισε το ματς και έφτασε να παίζεται στον πόντο και σε κάποιες βολές στο τέλος. Αλλά όλα καλά. Κερδίσαμε. Η ομάδα έχει μέταλλο φέτος. Μπαίνουμε και ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε.

Δεν ξέρω αν έχετε αντιληφθεί το γεγονός πως σε δεκαοκτώ αγώνες μετράτε μόλις μία ήττα. Τι σημαίνει αυτό για την ομάδα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε. Η ομάδα στήθηκε από την αρχή της χρονιάς, και με την προσθήκη του Γαλιώτου, που τώρα έχει φύγει το παιδί, για να ανέβει, ξεκάθαρα. Αλλά δεν περιμέναμε με τίποτα πως θα ήμασταν με μία ήττα. Η ήττα αυτή που κάναμε στην Κω μας πείσμωσε, γιατί μας αμφισβήτησαν και πιστεύω πως δίκαια είμαστε με μία ήττα σ όλη την χρονιά.

Για να μάθουμε λίγο την ομάδα, δώσε μας τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν τον Διαγόρα.

Το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ότι είμαστε, και ας ακουστεί κλισέ, φίλοι, μία μεγάλη παρέα. Αγωνιστικά η ομάδα τρέχει πολύ στην επίθεση, και αν δείτε τα σκορ της ομάδας, έχει μέσο όρο σε κάθε αγώνα είκοσι πόντους διαφορά από τον αντίπαλο. Δυνατό μας στοιχείο και το σουτ. Με λίγα λόγια να σου πω πως έχουμε λύσεις για όλες τις άμυνες.

Το καλοκαίρι, ποιος ήταν ο στόχος για την ομάδα;

Ο στόχος ήταν να ανέβουμε. Το λέγαμε μεταξύ μας, δεν έβγαινε παραέξω. Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μας. Όλα τα sites έγραφαν για την Κω, την Πεντέλη. Ακόμα και τώρα δεν ασχολούνται. Είμαστε η λιγότερο διαφημισμένη ομάδα. Ο στόχος ήταν να ανέβουμε, μεταξύ του προέδρου και του τιμ. Δεν υπήρχε άλλος στόχος.

Την άνοδο την βλέπεις κοντά ή έχει δρόμο το πρωτάθλημα ακόμη;

Νομίζω ότι έχουμε ανέβει και μαθηματικά. Θέλουμε άλλη μία νίκη για να την εξασφαλίσουμε. Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι άλλο για να μην ανέβει αυτή η ομάδα. Δηλαδή πρέπει να μην κατέβουμε για να μην ανέβουμε(γέλιο).

Πριν σε ευχαριστήσω Μιχάλη για τον χρόνου σου, η αδερφή σου είναι παντρεμένη με τον Παπαμακάριο; Αλήθεια, ποιος μαθαίνει μπάσκετ σε ποιον τώρα στην οικογένεια;

(Γέλιο) Η αλήθεια είναι ότι είμαστε λίγο μπασκετική οικογένεια. Κάθε δευτέρα μαζευόμαστε και λέμε τα μπασκετικά μας. Με έχει βοηθήσει πολύ ο Παπαμακάριος. Ειδικά όταν ήρθα από την Κρήτη την πρώτη χρόνια στην Αθήνα με βοήθησε πολύ να προσαρμοστώ και μου μίλαγε συνέχεια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ