17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνικής (2ος) : Οι κορυφαίοι της 1ης αγωνιστικής

Η 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Κώστας Δοξάκης (1,83 - 29 ετών) [Μελίσσια]

Με ένα πολύ μεγάλο διπλό ξεκίνησαν το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής τα Μελίσσια, τα οποία «απέδρασαν» από το «Δαΐς», επικρατώντας του Δούκα με 80-77. Κορυφαίος για το συγκρότημα του Αλέκου Δάγλα ήταν ο Κώστας Δοξάκης, ο οποίος μετά από αρεκτά χρόνια στην Θεσσαλονίκη, και πέρυσι στην Ερμιονίδα, έφτασε η ώρα να αγωνιστεί και στην Αττική. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο 29χρονος γκαρντ ήταν ηγετικός, έχοντας 25 πόντους με 6 τρίποντα.

2.Νίκος Μποχωρίδης (1,92 - 32 ετών) [ΟΦΗ]

Το ΒΑΚ αποτελεί τη δύναμη του ΟΦΗ, και σε αυτό θα στηρίξει την φετινή του πορεία. Έτσι, η ομάδα του Βασίλη Ράλλη κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ηλυσιακού, και να φτάσει στην πρώτη της νίκη, με τον Νίκο Μποχωρίδη να αποτελεί τον παίκτη που «μίλησε» στα κρίσιμα σημεία. Έτσι, ο έμπειρος γκαρντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 21 πόντους και 4 τρίποντα, καταθέτοντας τις ηγετικές του ικανότητες.

3.Αλέξης Κυρίτσης (1,98 - 39 ετών) [Πανιώνιος]

Ο πολύπειρος γκαρντ/φόργουορντ επέστρεψε στον «Ιστορικό», έχοντας ως μοναδικό στόχο να τον οδηγήσει σε πορεία πρωταθλητισμού. Έτσι, με το καλημέρα έδειξε και την θέληση του, αλλά και τις ηγετικές του ικανότητες, και με 29 πόντους με 1 τρίποντο ήταν ασταμάτητος στο 68-59 με το οποίο επικράτησε ο Πανιώνιος του Κρόνου Αγίου Δημητρίου.

4.Μιχάλης Καρασταμάτης (1,98 - 37 ετών) [Αιγάλεω]

Σαν το παλιό καλό κρασί, ο Μιχάλης Καρασταμάτης συνεχίζει για μια ακόμη χρονιά την πορεία του σε υψηλό επίπεδο, δείχνοντας κάθε χρονιά και καλύτερος. Έτσι, στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Αιγάλεω στο «Σοφία Μπεφόν» επί το Παλαιού Φαλήρου ο πολύπειρος φόργουορντ ήταν καθοριστικός με 16 πόντους και 3 τρίποντα.

5.Κωνσταντίνος Κάππης (2,02 - 22 ετών) [Άρης Νίκαιας]

Μια περίπτωση αθλητή που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, με τον Γιάννη Καράμπελα να μας τον συστήνει την περσινή σεζόν στην Β' Εθνική, αλλά να έχει γίνει γνωστός μέσα από την εξαιρειτκή παραγωγική διαδικασία που κάνει ο Ηλίας Στρατικόπουλος στον Πολυνίκη Αγίας Βαρβάρας. Την ικανότητα του 22χρονου πάουερ φόργουορντ ένιωσαν τα Χανιά στο σπουδαίο 88-86 του Άρη Νίκαιας στην παράταση. Ο Κωνσταντίνος Κάππης ολοκλήρωσε συνολικά το παιχνίδι με 24 πόντους, 11/17 δίποντα, 9 ριμπάουντ 5 κοψίματα και 32 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Προπονητής

Γιάννης Παύλος (Άρης Νίκαιας)

Δεν θα ήταν και πολλοί αυτοί που θα πόνταραν ένα ευρώ στη νίκη του Άρη Νίκαιας επί της ποιοτικής ομάδας των Χανιών. Ωστόσο ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο έργο να καθοδηγήσει τον Άρη έδειξε ότι η ομάδα του θα είναι ανταγωνιστική. Μετά από μια εξαιρετική παρουσία στον Ίκαρο Καλλιθέας, και την άνοδο με θριαμβευτικό τρόπο από την Α' ΕΣΚΑΝΑ προς την Γ' Εθνική, βρέθηκε στο υψηλό επίπεδο της Β' Εθνικής, και καθοδήγησε μαετρικά την ομάδα του, οδηγώντας τη στη νίκη στην παράταση με 88-86 επί του ΑΟΚ Χανιά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ