26.8 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

“Μιλάει” η εμπειρία Κυρίτση – Παπαμακάριου για το ντέρμπι της Α2

Ο Δούκας βρίσκεται δύο χρόνια στην Α2 Ανδρών και ήδη βρίσκεται σε θέση να διεκδικεί την άνοδό του στην κατηγορία των μεγάλων. Μπροστά του όμως έχει το Σάββατο (6/5, 17.00) έναν ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα με ξεχωριστή σημασία όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τον αντίπαλό του Πανιώνιο, που έχει στόχο την Α1 Ανδρών, όπως και ο Ηρακλής που θα περιμένει με αγωνία το αποτέλεσμα.

 Ο Δούκας είχε επικρατήσει στον αγώνα του πρώτου γύρου με 81-69 των "κυανέρυθρων" και δική του νίκη και παράλληλη ήττα του Ηρακλή από τον Αμύντα, ισοδυναμεί με απευθείας άνοδό του στην Α1. Αυτά σε έναν αγώνα που θα γίνει στο Κλειστο Γυμναστήριο της Αρτάκης στη Νέα Σμύρνη για τον οποίο έχει στη διάθεσή του πως θα έχει μόνο 15 προσκλήσεις, όπως ενημέρωσε γραπτώς η αστυνομία.

Δύο από τους πιο έμπειρους παίκτες του Δούκα, ο Αλέξης Κυρίτσης και ο Μανώλης Παπαμακάριος μίλησαν για την αναμέτρηση. Σύμπτωση; Και οι δύο έχουν φορέσει στο παρελθόν την φανέλα του Πανιωνίου.

"Η χρονιά έχει εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο για εμάς, καθώς έχουμε φτάσει να διεκδικούμε την απ’ ευθείας άνοδο μας - ανάλογα φυσικά με το αποτέλεσμα στο ματς του Ηρακλή με τον Αμύντα - αλλά και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, αν τελικά δεν βγούμε πρωταθλητές. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για όλους μας και προσωπικά είμαι πολύ περήφανος για ότι έχουμε πετύχει όλη την σεζόν", δήλωσε ο πρώτος σκόρερ του Δούκα στο επίσημο σάι της ομάδας για να συμπληρώσει: "Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο έχει το φαβορί του και είναι η ομάδα της Νέας Σμύρνης λόγω έδρας και λόγω φανέλας, όμως όλα μπορούν να συμβούν. Στο γήπεδο θα φανεί ποιος θέλει να γίνει πρωταθλητής…".

Ο Μανώλης Παπαμακάριος είχε τη δική του άποψη να καταθέσει: "Πετύχαμε τον πρώτο στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς, να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Αυτή την στιγμή ισοβαθμούμε στην πρώτη θέση με δύο πολύ ιστορικές ομάδες, τον Πανιώνιο και τον Ηρακλή και έχουμε καταφέρει μέχρι την τελευταία αγωνιστική, και με ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων, να διεκδικούμε το πρωτάθλημα και την απ’ ευθείας άνοδο. Σίγουρα το παιχνίδιμε τον Πανιώνιο θα είναι πάρα πολύ δύσκολο από την στιγμή που γίνεται στην έδρα του. Σεβόμαστε τον σύλλογο, τους παίκτες, την ιστορία και τον κόσμο του αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα φοβηθούμε. Θα παίξουμε χωρίς άγχος εν αντιθέσει με τον Πανιώνιο που "καίγεται" για το αποτέλεσμα για να ανέβει στην Α1. Διαθέτουμε έμπειρα παιδιά που μπορούν να διαχειριστούν το παιχνίδι, έχουμε βρει έναν καλό ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες και θα πάμε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ